10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Maribor zasluženo dobil derbi

Piše: Samo Vidovič

V zadnji tekmi 15.kroga sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in prvouvrščeni Koper. Gostje so igrali brez svojega najboljšega igralca Maksa Barišića, ki je poškodovan.

Koprčani so bili v uvodu tekme nevarnejši. Colley je v 9.minuti dobro ogrel domačega vratarja Juga. V 12.minuti je bil isti igralec nenatančen, prav tako Parris v 15.minuti.

V naslednjih minutah so Mariborčani pritisnili goste na njihovo polovico. Toda bili so popolnoma brez ideje. Njihovi dolgi napadi s podajami predvsem v širino in nazaj niso prinesli nič.

Šele v 34.munuti so vijoličasti prvič zapretili. Strel Žuglja s strani je vratar gostov Golubović odbil.

Gostje so znova zapretili v 36.minuti, Novoselec je streljal čez gol.

V 41.minuti pa končno lepa akcija domačih. Sikošek je po kombinaciji z Repasom podal z leve strani, Mudrinski pa je s petih metrov zatresel mrežo. Obramba Kopra je bila popolnoma izigrana.

Tudi v drugem polčasu je imel prvo priložnost Colley. Po globinski podaji Osujija je v 57 minuti prišel popolnoma sam pred Juga, a je streljal točno v njega. Tu sta veliko napako s slabo komunikacijo storila mariborska centralna branilca.

V 62.minuti povišanje vodstva domačih. Po veliki napaki Golubovića je spet zadel Mudrinski.

V 67.minuti je imel Mudrinski priložnost za hat trick, tokrat je streljal mimo leve vratnice. Takoj zatem ga je zamenjal Sirk, ki je imel v naslednjih desetih minutah dve priložnosti, a ju ni izkoristil.

V 80.minuti je s strelom na prvo vratnico poskusil Oštrek, Jug je bil pripravljen.

Do konca tekme sta poskusila še rezervista Šturm in Sellouki, vendar neuspešno. Končalo se je z 2:0 za Maribor.

Zmaga vijoličastih je zaslužena. Do prvega gola so se mučili, po drugem golu je bilo lažje in bi do konca tekme lahko dali še kakšnega. Njihov junak je bil Mudrinski, ki je izkazal lastnosti rasnega strelca. Hladnokrvno je izkoristil priložnosti, ki so mu jih pripravili soigralci. Zelo dobro je branil vratar Jug.

Koprčani so sinoči razočarali. V prvih petnajstih minutah so trikrat nevarno zapretili, potem so se postavili v klasičen bunker. Protinapadi jim, z izjemo tistega v 57.minuti, niso uspevali. Tragičar tekme je bil Colley,  ki je imel dve lepi priložnosti. Razočaral je tudi Parris. Poznala se je odsotnost Barišića, z njim je Koper povsem druga ekipa. Drugi zaporedni poraz jih lahko skrbi.

 

Lestvica: Koper, Olimpija in Maribor 27, Bravo 24, Celje in Mura 21, CB 24 Tabor in Domžale 16, Kalcer 13, Aluminij 12 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine