-1.9 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Maribor se pobira, Koprčani v upadu, vzpenja se Bravo

Piše: Samo Vidovič

Sinoči so bile odigrane še preostale tri tekme 10. kroga prve lige.

CB24 Tabor in Mura sta se razšla z 1:1. Obe ekipi sta zadeli takoj na začetku tekme. Najprej v 4 minuti za domače Krivičić, ki je v bistvu želel podati Bongonguiu, žoga pa je končala v mreži Obradovića,  ki se ni najbolje znašel.

V 7 minuti pa je končni rezultat tekme postavil napadalec gostov Maroša. Tudi tu je napako naredil vratar, tokrat Koprivec, ki je izpustil žogo po nenevarni podaji.

Obe ekipi sta lahko zadovoljni s točko. Tabor nadaljuje serijo dobrih rezultatov pod vodstvom novega trenerja Kosića. Sedem točk v treh tekmah je lep izkupiček.

Mura je v ritmu tekem državnega prvenstva in Konferenčne lige, kar se pozna pri svežini igralcev. Zato je tudi za njih točka v Sežani uspeh. Četrto tekmo zapored so brez poraza.

Koper je po prvem porazu v prvenstvu v nedeljo proti Bravu proti Aluminiju pričakoval tri točke. Zgodilo pa se je ravno nasprotno. Gostje so presenetljivo, a zasluženo zmagali.

Prvi polčas ni obetal takšnega razpleta. Koper je povedel v 22 minuti, ko je Osuji izkoristil podajo Vilerja z leve strani. Vodstvo Kopra bi lahko bilo kasneje še višje, goste je enkrat rešila vratnica, malo kasneje pa vratar Janžekovič, ki je obranil strel Parrisa.

V prvi minuti sodnikovega podaljška pa so gostje izenačili. Prša je z glavo zadel s petih metrov po podaji Jakšiča.

Drugi polčas se je začel z izredno priložnostjo Osujia, ki s petih metrov ni uspel premagati izvrstnega Janžekoviča.

Kazen je sledila kmalu.

V 48 minuti je Gašper Pečnik po podaji Bresta z desne strani s trinajstih metrov z močnim diagonalnim strelom v nasprotni kot premagal vratarja Adama.

Dve minuti kasneje je bil s strelom s petnajstih metrov po podaji Kadrića uspešen še Đerlek.

Koper je imel do konca nekaj priložnosti za znižanje izida, do katerega pa ni prišlo. Gostje bi v predzadnji minuti lahko povišali vodstvo, a je strel Đerleka zaustavila prečka. Ostalo je pri 3:1 za goste.

Koper je v nekaj dneh drugič zapored izgubil na Bonifiki. Napadalci popuščajo, ne zadevajo iz lepih priložnosti. Obramba pa je bila danes daleč izpod nivoja prve lige.

Aluminij je prvič v tem prvenstvu zmagal v gosteh. Odločilne so bile dobre obrambe Janžekoviča. Končno pa se je odprlo tudi napadalcem.

Maribor je pod vodstvom novega trenerja Karanovića gostil Celje.

Mudrinski je že v prvi minuti poskusil s strelom z glavo, a prerahlo za vratarja gostov Raduho.

Gostje so prvič zapretili preko Medveda v 11 minuti, vratar vijoličastih Jug je bil na nivoju.

Maribor je povedel v 13 minuti. Po asistenci Alvirja je Žugelj zadel bližnji kot Raduhe.

Večjih priložnosti do konca polčasa ni bilo.

Tudi prvih petnajst minut drugega polčasa je bilo dolgočasnih. Veliko je bilo napak na obeh straneh.

V 60 minuti pa velika napaka sodnika Balažiča. Alvir je sam stekel proti celjskemu golu. Od zadaj ga je pokosil Zaletel, Balažič se ni oglasil.

Tekma se je potem malo razživela. Sokler je poskusil z volejem. Na drugi strani je lep protinapad Maribora zapravil Makumbu z neposrečenim preigravanjem.

V 65 minuti je Zec prekratko vrnil žogo svojemu vratarju, kar je izkoristil Mudrinski in rutinirano zadel za 2:0, kar je bil tudi končni rezultat.

V 70 minuti je strel Medveda Jug izbil v kot.

V 84 minuti se je s strani sam pred Jugom znašel Sokler, a ga ni uspel premagati.

V zadnji minuti smo videli še lep strel Kronavetra in še lepšo parado Raduhe.

Zmaga Maribora je zaslužena in v tem trenutku zelo dobrodošla. Igra sicer ni bila na nekem visokem nivoju. Veliko je še napak v igri, čeprav želje igralcem ni očitati. Debi Karanovića je bil uspešen.

Celjani prav tako niso prikazali nič posebnega. Šele po drugem golu Maribora so se nekoliko prebudili v napadu, vendar je bilo prepozno. Več kot poraza si tokrat v Ljudskem vrtu niso zaslužili.

Lestvica po 10.krogu: Koper, Bravo in Olimpija imajo 19 točk, Maribor 16, Mura 15, CB24 Tabor 14, Domžale, Celje in Aluminij 10 ter Kalcer 5 točk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine