4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Maribor obdržal stik z vrhom

Piše: Samo Vidovič

Tudi četrta tekma 14.kroga se je končala z istim izidom kot prve tri. Maribor je v Sežani premagal domači CB24 Tabor z 1:0.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 61.minuti, ko je Kronaveter uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je priigral Mudrinski. Ob kontaktu z Bongonguijem je padel, sodnik Mertik je pokazal na belo točko.

V izenačeni tekmi so imeli več priložnosti gostje. Najbližje drugemu zadetku je bil Alvir, ki je v 32.minuti zadel vratnico. Nevaren je bil tudi poskus Vrhovca z glavo nekaj minut pred tem, streljal je malenkosti čez gol.

Za domače je dvakrat poskusil Bongongui, ki pa včeraj ni bil pri strelu in je obakrat slabo zaključil. Zelo blizu izenačenju je bil v 87.minuti Grobry, vendar je tudi on zgrešil.

Maribor je z minimalno zmago obdržal stik z vrhom. Igra ni bila na nekem visokem nivoju, je pa zadostovala za zmago. Z njo so se že povsem približali vodilnemu Kopru.

CB24 Tabor je imel spet težave v fazi napada. Kraševci imajo trenutno podoben problem kit Bravo. Že tretjo tekmo zapored niso dali gola. Doživeli so drugi zaporedni poraz z istim rezultatom.

V zadnji tekmi kroga sta se v Domžalah pomerila Kalcer in Mura.

Domači so izkoristili utrujenost in ležernost gostov, ki so med tednom odigrali težko tekmo v Konferenčni ligi in so očitno prelahko vzeli to tekmo. Po uri igre so vodili že z 2:0. Oba gola je dal Božić. Prvi gol je dal v 24.minuti, ko je izkoristil statično Murine obrambe in je zadel iz bližine. Drugega pa v 60.minuti, ko je z lepim strelom z razdalje presenetil vratarja gostov Obradovića.

Kalcer je imel med obema goloma po prekršku Gorenca nad Šarićem še enajstmetrovko, ki jo je v 45.minuti zastreljal Zabukovnik. Obradović se je izkazal z obrambo.

Mura je do izenačenja prišla v zadnjih šestnajstih minutah. Tu je treba omeniti trojno menjavo,  ki jo je trener gostov opravil v 54.minuti. Vstopili so Karničnik, Kous in Mulahusejnović, ki so zelo poživili do takrat slabo igro gostov.

Prvi je za Muro v 74.minuti zadel Lotrič iz enajstmetrovke. Predhodno je bil na nedovoljen način zaustavljen Maroša.

V 87.minuti pa je po gneči v domačem kazenskem prostoru Kous žogo podal na nasprotno stran do povsem samega Maroše, ki ni imel težkega dela.

Muri je za popoln preobrat zmanjkalo časa, ostalo je 2:2.

Radomljani so odigrali dobro tekmo, si priigrali točko. Vseeno povsem zadovoljni ne morejo biti, nekaj minut jih je delilo do polnega izkupička. So se pa na točko približali Aluminiju, ki je mesto pred njimi.

Mura je v Domžale prišla po tri točke, na koncu osvojila eno. Več si Muraši glede na prikazano niso zaslužili. Dolgo časa je celo kazalo na njihov poraz, prebudili so se šele v končnici tekme.

Lestvica po 14.krogu:

Koper 27, Olimpija 26, Maribor 24, Bravo 23, Mura 21, Celje 18, CB24 Tabor 16, Domžale 15, Aluminij 11, Kalcer 10 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine