8.8 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Maribor jesenski nogometni prvak

Piše: Samo Vidovič

V nedeljo sta bili odigrani še zadnji tekmi 20.kroga, s katerim se zaključuje jesenski del tekmovanja v prvi nogometni ligi.

Bravo je tokrat igral v Stožicah, kjer je gostil Aluminij. Šiškarji so zmagali z 2:1.

V prvem polčasu se je na igrišču dogajalo bolj malo zanimivega. Omembe vredna sta le poskusa Prše iz prostega strela, izkazal se je domači vratar Josipović ter na drugi strani Kramariča, ki je streljal mimo vratnice.

V drugem polčasu pa so maloštevilni gledalci v Stožicah videli tri gole.

V 65.minuti je bil po kotu najbolj spreten Kavčič, ki je s treh metrov potisnil žogo v mrežo.

Tri minute kasneje je bil po podaji z desne strani uspešen še Kramarič, ki je popeljal Bravo do nedosegljive prednosti.

Gostje so sicer v 89.minuti znižali, ko je predložek Krefla Josipović slabo ocenil, žoga je končala v mreži. Za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

Bravo je po štirih zaporednih domačih porazih končno zmagal doma in se odmaknil od ekip, ki se bodo spomladi borile za obstanek. Zmaga je več kot dobrodošla, Ljubljančani se bodo v miru lahko pripravljali na drugi del sezone.

Kidričani bodo imeli veliko več skrbi. So na predzadnjem mestu, s Kalcerjem in Taborom jih čaka težek boj, da se izognejo zadnjima dvema mestoma.

Zadnja tekma jesenskega dela je prinesla derbi med Koprom in Muro. Koper bi z zmago osvojil naslov jesenskega prvaka, Mura pa je nujno potrebovala točke za priključek vodečim trem ekipam.

Na koncu se je tekma končala z 2:2.

Tudi na Bonifiki je bil prvi polčas manj zanimiv. Pri domačih je dvakrat poskusil Colley, pri gostih pa je bil najbolj nevaren strel K. Cipota, ki ga je Palčič uspel odbiti z golove črte.

Koper je povedel v 59.minuti, ko je Colley po kotu z bližine uspel premagati gostujočega vratarja Zalokarja. Žoga je za las prešla golovo črto.

Gostujoči trener Šimundža je takoj reagiral. V igro je poslal T. Cipota, Bobičanca in Mulahusejnovića. Ti trije igralci so malo kasneje zrežirali preobrat.

V 81.minuti je Bobičanec močno streljal z razdalje. Žoga se je od vratnice odbila pred Mulahusejnovića, ki s petih metrov ni imel težkega dela.

V 85.minuti je T. Cipot podal, Bobičanec pa z bližine z desne strani s strelom pod prečko povedel goste v vodstvo.

Ko je kazalo, da bodo Prekmurci domov odnesli vse tri točke, je izenačil Žužek s strelom s polobrata. Žoga je na poti do gola zadela obrambnega nogometaša Mure in ravno toliko spremenila smer, da je presenetila Zalokarja.

Koprčani so bili blizu zmage, a tudi blizu poraza. Vseeno so z izidom lahko zadovoljni, srečno so izenačili v izdihljajih tekme. S sezono so lahko več kot zadovoljni, v drugem delu sezone bodo med glavnimi favoriti za naslov.

Mura je znova prikazala dober nogomet, predvsem po treh menjavah v drugem polčasu. Prekmurci so zamudili lepo priložnost, da odnesejo vse tri točke z Bonifike. Vseeno lahko obranijo letošnji naslov, iz ozadja bodo morali čakati na spodrsljaje vodečih ekip. Sami si jih ne smejo več privoščiti.

Končna lestvica jesenskega dela prvenstva:

Maribor 39, Koper 38, Olimpija 31, Bravo 30, Mura 29, Domžale 23, Celje 22, Tabor, Aluminij in Kalcer 19 točk. Olimpija ime dve, Mura in Domžale pa tekmo manj. Zaostale tekme bodo odigrane naslednje leto. Prvenstvo se nadaljuje devetega februarja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine