5.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Maribor in Mura z zmago proti vrhu lestvice

Piše: Samo Vidovič

Po dvotedenskem premoru zaradi reprezentančnih tekem se je včeraj nadaljevalo prvoligaško prvenstvo.

Na sporedu je 13.krog, katerega sta otvorila Mura in Aluminij.

Domači so bolje začeli in že v 3 minuti  prišli do vodstva. Nkama je poskusil izbiti žogo iz svojega kazenskega prostora, vendar jo je nespretno poslal v drugo smer in premagal svojega vratarja Janžekoviča.

Mulahusejnović bi lahko v 21 minuti povišal vodstvo, a je streljal prerahlo za Janžekoviča.

Gostje so izenačili v 28 minuti, ko je Đerlek s 14 metrov streljal, žogi pa je na poti do gola smer spremenil domači branilec Gorenc, tako da je bil vratar Obradović brez možnosti.

Mura je bila blizu novega vodstva v 37 minuti,  ko je po kotu strel Maroše z golove črte izbil Matjašič.

Ko je po podaji Bolhe v 59 minuti Kidrič goste povedel v vodstvo, je kazalo na presenečenje.

Vendar je Muri z goloma Gorenca, ko je po kotu v 73 minuti zadel z glavo ter deset minut kasneje Oura s strelom s 30 metrov uspel preobrat in zmaga je ostala v Murski Soboti.

Mura se s sedmo zaporedno tekmo brez poraza bliža vrhu lestvice. Tokrat je zmagala težko, ekipa pa je po zaostanku pokazala karakter in uspela premagati neugodnega nasprotnika.

Aluminij se je pokazal v dobri luči. Po vodstvu bi Kidričani lahko dali tretji gol, toda niso uspeli in na koncu so ostali praznih rok. Se pa izboljšujejo v napadu, dali so dva gola.

Maribor je v Ljudskem vrtu premagal Kalcer z 1:0. Edini gol je z bližine po asistenci Požeg Vancaša v 45 minuti dal Alvir.

NK Maribor (foto: Facebook / NK Maribor)

V prvem polčasu je bil Maribor boljši, gol bi lahko dal že prej.

V drugem polčasu smo gledali bolj izenačeno tekmo,  Radomljani so zaigrali pogumneje, poskušali višje postaviti obrambo.  Domači pa so s tem imeli več prostora za nasprotne napade.

V 50 minuti je po podaji Požeg Vancaša Marjanoviću zapretil Mudrinski, vratar gostov se je izkazal. Isti igralec bi lahko zadel tudi v 53 minuti,  a je nastreljal gostujočega branilca.

Gostje bi nekaj minut kasneje lahko bolje izkoristili lep prodor Šarića, toda ni bilo pravega zaključka.

Podobno je bilo tudi na drugi strani. Domači so nekajkrat prišli v ugodno situacijo za povišanje vodstva, vendar je manjkala boljša zadnja podaja ali pa boljši predložek s strani.

Še najbližje drugemu golu je bil v 84 minuti Milec, a je njegov diagonalni strel končal ob desni vratnici.

Zmaga Maribora je zaslužena. Tako v strelih kot posesti žoge so bili Štajerci boljši. Z igro sicer niso navdušili, tri točke so bile nujne in ta cilj so tudi izpolnili. Boljši del ekipe je bila tokrat zadnja linija, ki gostom ni dovolila resnejše priložnosti.

Radomljani so z igro lahko zadovoljni, do zadnjega sodnikovega žvižga so bili v igri za pozitiven rezultat. Kljub nekaterim obetavnim akcijam pa nobene niso uspešno zaključili. Bili so trd oreh za favorizirani Maribor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine