16.8 C
Ljubljana
sreda, 8 maja, 2024

Maribor in Koper z zmagama ostala na vrhu

Piše: Samo Vidovič

V prvi sobotni tekmi 16.kroga je Maribor v Spodnji Šiški premagal Bravo z 2:0.

Trener gostov Karanović je v igro postavil dva srednja napadalca,  Sirka in Mudrinskega. To se je pokazalo za zelo dobro potezo, saj je po akciji teh dveh igralcev Maribor že v 8 minuti povedel.

Sirk je dolgo podajo Mileca podaljšal do Mudrinskega, ki je žogo z močnim strelom s štirinajstih metrov poslal v mrežo.

Bravo je v nadaljevanju poskušal izenačiti. Najbližje temu je bil Španring. Najprej v 19., potem pa še ob koncu tekme, v 85.minuti. Obakrat je zgrešil. Vmes je tudi Maribor zapravil nekaj priložnosti za povišanje vodstva.

Tekmo je dokončno odločil avtogol Jakšiča v 91.minuti, ko je predložek Repasa nespretno preusmeril v lastno mrežo.

Maribor nadaljuje z lepo serijo v prvenstvu. Že sedem tekem je brez poraza, pet brez prejetega gola. Odprlo se je Mudrinskemu, ki dokazuje svojo kvaliteto. Edini spodrsljaj v tem obdobju je izpad iz pokalnega tekmovanja.

Ljubljančani pa so v krizi, saj zadnjih pet tekem niso zmagali. Še vedno so v udobni coni pod vrhom, tako da še niso pod večjim pritiskom. V naslednjem krogu jih čaka gostovanje v Sežani proti Taborju, ki je po seriji porazov v veliko težji situaciji.

Sežanci so sinoči zvečer gostovali v Kopru in doživeli nov poraz.

Prvi polčas je minil v nezanimivi igri, igralci obeh ekip niso niti enkrat streljali v okvir vrat, tako da oba vratarja praktično nista imela dela.

Koprčani so sicer poskušali z napadi, ki pa jih je dobro organizirana obramba gostov uspela nevtralizirati. Ni šlo niti preko bokov niti z individualnimi akcijami.

Sežanci nekih napadalnih ambicij niso pokazali, osredotočili so se na branjenje svojih vrat.

Prvi strel v okvir vrat smo videli v 47.minuti, ko je Barišić streljal točno v vratarja gostov Koprivca.

Barišić je poskušal tudi v 69.minuti, njegov strel je po odboju končal v kotu.

Po njem pa so domači povedli. Žužek je podal Colleyu, na katerega je gostujoča obramba pozabila. Slednji je z diagonalnim strelom v zgornji levi kot premagal Koprivca.

Po prejetem golu so se gostje morali odpreti. Guerrico je v 78.minuti z razdalje streljal čez gol. Podobno tudi Kljun tri minute kasneje.

Zadnjo priložnost na tekmi so imeli domači, Krajinović je v zadnji minuti streljal mimo gola. Ostalo je pri 1:0 za Koper, kar je tudi najbolj realen izid tekme.

Koper se je dolgo časa mučil, preden je uspel prebiti čvrsto gostujočo obrambo. Po dveh zaporednih porazih brez danega gola je za Koprčane najpomembnejša zmaga. Igra ni bila na takšnem nivoju kot pred časom, ko so z njo “mleli” nasprotnike. Spet so prišli na vrh tabele.

Tabor vse bolj tone. Že peto tekmo zapored Sežanci niso dali gola. Četrti zaporedni poraz z istim izidom jih je pripeljal v težko situacijo, saj so jih devetouvrščeni Radomljani po točkah ujeli. Nujno potrebujejo zmago, ki jo čakajo že od septembra.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine