18.1 C
Ljubljana
četrtek, 7 julija, 2022

Marcos Tavares na tekmi Maribora zadnjič v Ljudskem vrtu

Piše: C. R.

Nogometaši Maribora dva kroga pred koncem državnega prvenstva za vodilnim Koprom zaostajajo za dve točki. Danes bodo v Ljudskem vrtu odigrali še zadnjo domačo tekmo v tej sezoni, ko na gostovanje prihaja Aluminij. To bo tudi zadnja domača tekma veterana vijoličastih Marcosa Tavaresa, ki bo po koncu sezone obesil kopačke na klin.

Kljub temu da je Maribor s Koprom še vedno v boju za naslov državnega prvaka, bodo Tavaresu danes pripravili poklon ne glede na rezultat. Glavni trener Maribora Radovan Karanović je na četrtkovi novinarski konferenci razkril, da bosta v kadru za tekmo z Aluminijem uvrščena tako Tavares kot tudi njegov sin Marcos Tavares mlajši.

Vseeno bo glavna stvar v mislih nogometašev Maribora na današnji tekmi zmaga, s katero bi vsaj do ponedeljka skočili na vrh lestvice z eno točko prednosti pred Koprčani in tako ostali v boju za prvaka.

Če si vijoličasti proti Aluminiju privoščijo še en spodrsljaj, kot prejšnji konec tedna z Bravom, in izgubijo ali remizirajo, lahko Koper v ponedeljek z zmago nad Radomljami doma en krog pred koncem postane državni prvak, poroča STA.

Sorodne vsebine