4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Manchester United ima težave: francoski zvezdnik Paul Pogba izgubil kapetanski trak in se še grdo sprl s trenerjem Mourinhom

Trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda Jose Mourinho je po blamaži rdečih vragov v ligaškem pokalu odvzel kapetanski trak Francozu Paulu Pogbaju. S tem je le še prilil olje na ogenj njunega spora.

 

Pogba je bil pomočnik kapetana in si je to sezono trikrat nadel kapetanski trak v odsotnosti Antonia Valencie proti Leicesterju in Brightonu v premier league ter v ligi prvakov proti Young Boys.

A glasne kritike zmagovalca svetovnega prvenstva v Rusiji, ki je javno povedal, da se ne strinja s preveč obrambno naravnano taktiko trenerja po sobotnem remiju (1:1) proti novincu v elitnem angleškem prvenstvu Wolverhamptonu, so razjezile Mourinha.

“V resnici sem se jaz odločil, da Paul (Pogba, op. STA) ne bo več naš drugi kapetan,” je dejal Mourinho po torkovem porazu v ligaškem pokalu po enajstmetrovkah proti nižjeligašu Derby Countyju, ko Pogba ni igral.

“Jaz sem trener in jaz sprejemam odločitve. Nobenega spora nimam z njim, nobene težave. Ista oseba, ki je sprejela odločitev, da bo on drugi kapetan, je zdaj sprejela odločitev, da ne bo več,” je v svojem slogu dejal portugalski trener.

Po pisanju Timesa je Mourinho o tem obvestil Pogbaja pred celotno ekipo v torek in potezo pospremil z izjavo, da 25-letnik “ne pooseblja tega, kar bi kot kapetan moral, in da je Manchester United večji od vsakogar”.

Odločitev je zadnji zasuk v burnem razmerju med dvojico, spor sega v lansko sezono, ko je Mourinho večkrat na pomembnih tekmah Pogbaja namerno pustil na klopi. “Mourinhovo sporočilo ekipi Uniteda, ki ga je predal danes v Carringtonu, je bilo, da pove, kdo je glavni, pokaže avtoriteto in na to opomni tudi igralce,” so še zapisali pri Timesu.

Potem ko je imel Pogba ključno vlogo v francoski reprezentanci pri osvojitvi naslova svetovnega prvaka, je to sezono zablestel tudi pri ManU, a je večkrat glasno izrazil nestrinjanje z obrambno taktiko Mourinha. “Igramo doma in igramo proti Wolves in morali bi igrati precej bolje. Tu smo zato, da napadamo. Mislim, da se tekmeci kar ustrašijo, če vidijo Manchester napadati in napadati. To je bila naša velika napaka,” je medijem okrcal trenerja po tekmi.

Če še začinimo malo po slovensko: Pogba nima možnosti, da bi kupil Šmarno goro, tako kot jo je imel Zlatko Zahovič leta 2002 …

Zadnje novice

Sorodne vsebine