6.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Manchester United deklasiral Romo

Piše: Samo Vidovič

Odigrani sta bili prvi polfinalni tekmi Lige Evropa. Manchester United je na Old Traffordu deklasiral italijansko Romo, zmagal je s 6:2. To pomeni, da se je praktično že uvrstil v finale. Romo lahko reši le čudež oziroma izjemna predstava v povratni tekmi. Od vseh štirih polfinalistov ima po prvih tekmah najmanj možnosti za finale.

Prvi polčas ni kazal na takšen rezultat. Ravno obratno, domači so bili v težavah. Preko B. Fernandesa so sicer v 9 minuti povedli. Vendar sta Pellegrini iz enajstmetrovke v 15 in Džeko v 33 minuti Romi prinesla prednost ob polčasu.

V drugem pa so Rimljani popolnoma propadli. United jim je nasul kar pet golov. Strelci so bili Cavani v 48 in 64 minuti, B. Fernandes v 71 iz enajstmetrovke, Pogba v 75 ter Greenwood v 86 minuti.

V drugi polfinalni tekmi je Villarreal premagal londonski Arsenal z 2:1. Domači so imeli po prvem polčasu prednost dveh zadetkov. Strelca sta bila Trigueros v 5 in Albiol v 29 minuti. Za Arsenal je znižal Pepe iz enajstmetrovke v 73 minuti.

Ta tekma je bila dosti bolj izenačena. Pred povratno tekmo ni še nič odločenega. Prednost Villareala je minimalna, povratna tekma v Londonu pa bo odločila, ali bomo videli angleški finale ali pa bo Villareal uspel zadržati prednost iz te tekme.

Povratni tekmi polfinala bosta odigrani v četrtek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine