15.7 C
Ljubljana
sobota, 4 maja, 2024

Mahomes s svojimi Chiefsi po tretji zaporedni nastop na Superbowlu!

Piše: A. Sajovic

Danes pozno zvečer se bosta v ligi NFL odvijali finalni tekmi obeh konferenc. Cincinnati Bengals bodo doma gostili Chiefse iz Kansas Cityja, medtem ko bodo San Francisco 49ers svojo vozovnico za na Superbowl iskali v Los Angelesu proti domačim Ramsom.

Patrick Mahomes in ostali ‘Poglavarji’, kljub temu, da prihajajo v goste še vedno veljajo za favorite. Čeprav sezoni niso odprli najboljše in so po sedmih tekmah imeli več porazov kot zmag, a predlanski prvaki in lanski podprvaki lige NFL so hitro našli pravo formo. Cheifsi so od oktobra v dvanajstih tekmah zgubili zgolj enkrat, ampak ta poraz se jim je pripetil ravno proti današnjim nasprotnikom. Mlada ekipa iz Cincinnatija tudi zato samozavestno čaka na današnji obračun in računa na to, da bo mladi Quaterback Joe Burrow ekipo popeljal še eno tekmo bližje osvojitvi prvega Superbowla v zgodovini kluba.

Z zvezdami prežeta ekipa Los Angeles Ramsov je letos vso svojo prihodnost franšize stavila na osvojitev Superbowla. Že pred začetkom sezone so bili zelo aktivni na tržišču in na SoFi stadion pripeljali novega quaterbacka M. Stafforda, ki je v zameno za J. Goffa in tri izbore na naboru lige NFL prišel iz Detroita, med sezono pa sta v sončni L. A. prispela še zvezdnika V. Miller in Odell Beckham Jr. Mentaliteta pri Ramsih je jasna, da gre letos na vse ali nič, v isti situaciji pa je tudi quaterback ekipe iz San Francisca Jimmy Garoppolo. Slednji je v predzadnjem letu svoje pogodbe z ekipo, ki je poleti na izboru NFL že našla njegovo zamenjavo in je bolj ali manj že odpisan. »Jimmy G« se bo poleti najverjetneje znašel na tržišču zato se želi čimbolj izkazati in si ‘dvigniti ceno’ pred prestopom in kaj bi bolj impresioniralo njegove morebitne bodoče delodajalce kot to, da popelje 49erse do njihove prve zmage na Superbowlu po letu 1994.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine