4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Luki Dončiću še četrti dvojni dvojček v ligi NBA, a tokrat brez zmage

Slovenska košarkarska senzacija Luka Dončić nadaljuje s sijajnimi predstavami onstran Atlantika v severnoameriški ligi. Devetnajstletni Ljubljančan je postavil osebni mejnik v številu asistenc na tekmo v ligi NBA, tekmo je končal z dvojnim dvojčkom, 23 točkam je dodal še 12 podaj. Dallas je sicer moral priznati premoč Denverju s 118:126.

 

Košarkarji Dallas Mavericks so izgubili tretjo zaporedno tekmo. Vodilna ekipa zahodne konference Denver Nuggets je bila v domači dvorani premočna za gostujoče Teksašane, ki so s 15 zmagami in 14 porazi tik pod mejo končnice. Dallas si s Houstonom deli deveto mesto v razvrstitvi Zahoda.

Izjemno tekmo je imel srbski center Nikola Jokić, ki je bil najboljši strelec obračuna z 32 točkami, ob tem pa je vpisal 16 skokov, dobro je podajal tudi Jamal Murray, na koncu je zbral 15 asistenc, največ v karieri, ob tem je imel na računu še 22 točk. Denver je niz nepremaganosti pod domačima obročema podaljšal na sedem zmag.

Denver je z 21 zmagami in devetimi porazi vpisal najboljši start v sezono na uvodnih tridesetih tekmah. Tako dobra je bila franšiza iz Denverja na začetku sezone 1976/77

Pri gostih iz Dallasa je ob Dončiću blestel še Harrison Barnes s 30 točkami.

Dallas naslednja tekma čaka v petek v jutranjih urah po slovenskem času, ko bodo gostovali pri Los Angeles Clippers.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine