1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Luke Dončića ni v prvi peterki zahoda za tekmo zvezd lige NBA

Slovenski košarkarski as Luka Dončić kljub veliki podpori navijačev, ki so ga s svojimi glasovi uvrstili na drugo mesto izbora ekipe zahodne konference za tekmo zvezd lige NBA, se ni uspel uvrsti v prvo peterko. Na tekmi all stars, ki bo 17. februarja Charlottu v Severni Karolini, se sicer še lahko uvrsti kot rezerva.

Sami navijači so Dončića poslali v Severno Karolino, vendar pa mu kot kaže igralci in novinarji niso namenili dovolj glasov.

Dončić je v spletnem in mobilnem glasovanju do 17. januarja prejel 3.301.825 glasov javnosti. Na zahodu je zaostajal le za prvim zvezdnikom NBA LeBronom Jamesom iz Los Angeles Lakers, ki je zbral 3.770.807 glasov.

V vzhodni konferenci pa je najbolje kazalo Grku Giannisu Antetokounmpu iz Milwaukee Bucks s 3.626.90 glasovi.

LeBron James in Giannis Antetokounmpo sta tudi po glasovih igralcev in novinarjev ostala na čelu svojih konference in bosta tako kapetana ekip zahoda in vzhoda.

V prvi peterki zahoda so tako poleg Jamesa (Los Angeles Lakers) še Paul George (Oklahoma City), Kevin Durant (Golden State), Stephen Curry (Golden State) in James Harden (Houston).

V prvi peterki vzhoda pa ob Antetokounmpoju (Milwaukee) Kyrie Irving (Boston), Kemba Walker (Charlotte), Kawhi Leonard (Toronto) in Joel Embiid (Philadelphia).

Mlademu zvezdniku Dallas Mavericks tako ni uspelo postati prvi Slovenec z nastopom v prvi peterki tekme zvezd. Izbira navijačev namreč pri končni odločitvi o neposrednem izboru na tekmo zvezd šteje le za polovico glasov. Drugo polovico prispevajo igralci lige in novinarji v enakem deležu.

Vendar pa ima še vedno možnost nastopa na tekmi najboljših, saj bodo naslednji četrtek prav tako v neposrednem prenosu televizije TNT objavili še imena rezerv iz vsake konference po izbiri trenerjev. To sta praviloma trenerja vodilnih moštev v vsaki konferenci, a le, če na tekmi nista nastopila že v pretekli sezoni.

Če bi se Dončiću uspelo uvrstiti med rezerve, bi postal drugi Slovenec z tem dosežkom. Lani je bil po trenerskem izboru kot prvi med slovenskimi košarkarji za all-star izbran Dragić, ki pa ima letos v Miamiju veliko težav s poškodbo kolena.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine