7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Luka Zahović: Poskusil bom dokazati, da si zaslužim reprezentančni dres

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju sredi priprav na sobotno prijateljsko tekmo s Črno goro v Podgorici. Selektor Tomaž Kavčič je ob številnih odsotnostih poklical kar nekaj novincev, v torek tudi branilca Ferencvarosa Miho Blažiča, že na prvotnem seznamu pa je bil najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Luka Zahović.

 

Zahović je spomladi dosegel vseh svojih 18 zadetkov in postal najboljši strelec sezone v prvi ligi. Ob tako dobri formi ga je selektor Tomaž Kavčič povabil v člansko vrsto. “Vesel sem, da sem tukaj. Zdaj bom poskusil dokazati, da sem vreden reprezentančnega dresa in bom dal vse od sebe,” je na Brdu pri Kranju povedal mladi Zahović in dodal, da so ga prav te dobre igre v zadnjih mesecih pripeljale do članske vrste. “Zelo sem ponosen na to,” pravi Zahović.

Ta poudarja, da je naziv najboljšega strelca lige lep dosežek, a da na koncu štejejo ekipne lovorike in naslov se je Mariboru izmuznil – in to kljub izjemnemu strelskemu učinku mariborskega napadalca, ki je spomladi blestel.

“Leta 2017 sem imel težko obdobje, po drugem zlomu pa sem si rekel, da se ne bom smilil samemu sebi. Spremenil sem cel življenjski slog, najel nutricionista, več delal z individualnim trenerjem, več sem dal na regeneracijo … Po petih, šestih mesecih sem se vrnil. Na začetku še ni steklo, potem pa sem le začel dobro igrati. Ampak to ni samoumevno, veliko sem žrtvoval in trdo delal,” je razcvet pojasnil Zahović, ki si želi pustiti vtis tudi v izbrani vrsti.

“Ali igraš 90 ali tri minute, želiš dati vse od sebe in pustiti vtis. Za mojo igralno pozicijo je vloga bolj očitna, treba je dajati gole ali podajati. Normalno pa, da si želim doseči gol,” je še povedal Luka Zahović, sin sicer najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance Zlatka Zahovića. “Čestital mi je za vpoklic. Rekel je, naj dam vse od sebe in to je to,” pa je na kratko povzel besede očeta ob vpoklicu.

Sicer pa niti Črnogorci ne bodo zaigrali v najmočnejši postavi, tudi oni bodo preizkusili nekaj novih igralcev, kot so zapisali pri črnogorski nogometni zvezi, zagotovo ne bodo igrali Stevan Jovetić, Stefan Savić, Nikola Vukčević, Mladen Božović, Emrah Klimenta, Aleksandar Šćekić, Marko Bakić, Mirko Ivanić, Vukan Savićević …

“Čaka nas težka tekma. Morda Slovenija res nima toliko atraktivnih imen, vendar je zagotovo čvrsta ekipa. Imamo nekaj dni za priprave na to tekmo, videli bomo, kako se bo izšlo,” je dejal kapetan Fatos Bećiraj, sicer napadalec Mechelena.

Debitant Boris Kopitović, branilec Čukaričkega, pa je dodal: “Novo dokazovanje. Igralci, ki bodo na terenu, bodo maksimalno motivirani. Ni treba dodatnega motiva, ko igraš za izbrano vrsto. Verjamem, da bo vse tako, kot mora biti.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine