9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Luka Potočar postal svetovni podprvak 2021 v težavnostnem plezanju, Mia Krampl srebrna v kombinaciji

Piše: L. B.

19-letni Luka Potočar je v Moskvi postal svetovni podprvak v težavnostnem plezanju in priplezal prvo moško medaljo s SP v težavnosti, Mia Krampl pa je v kombinaciji osvojila srebrno medaljo. Mlada Gorenjca sta v zbirko kolajn slovenske reprezentance v športnem plezanju dodala 19. in 20. lovoriko s svetovnih prvenstev.

Najmlajši član slovenske reprezentance v športnem plezanju na SP v Moskvi Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) se je na svetovnem prvenstvu najbolj izkazal. Kot tretji v polfinalu težavnosti si je priplezal svoj prvi finale svetovnega prvenstva in osvojil srebrno medaljo. »Sliši se več kot odlično – svetovni podprvak v težavnosti! Prezadovoljen sem, da mi je to uspelo, da sem dodal še piko na i svoji dobri sezoni, da sem končno dosegel tisto, za kar sem treniral. Pred finalom so mi rekli, da se lahko zapišem v zgodovino s prvo moško medaljo v težavnosti za Slovenijo, kar mislim, da mi je dalo še dodaten pozitiven pritisk, kaj lahko naredim za ta šport v Sloveniji. Res sem vesel, da mi je tudi to uspelo,« je bil ponosen 19-letni Jeseničan, ki je s srebrom na kranjski tekmi v začetku septembra prvič stopil na zmagovalni oder med člani, sezono svetovnega pokala pa sklenil na četrtem mestu v težavnosti.

Najuspešnejša med Slovenkami je bila v težavnosti Lučka Rakovec (PK FA) na 14. mestu. Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) je prvenstvo sklenila na 16. mestu, Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) se je uvrstila na 21., Lana Skušek (PK Scena) in Martin Bergant (PK Škofja Loka) na 24., Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) na 25. in Milan Preskar (PK Kamnik) na 27. mesto. Anže Peharc (AO PD Kranj), s šestim mestom najuspešnejši slovenski balvanist na svetovnem prvenstvu, pa je težavnost sklenil na 51. mestu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine