9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Luka Dončić učinkovit v ameriški prestolnici, vendar je njegov Dallas vseeno izgubil

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil na dvoboju v ameriški prestolnici najbolj učinkovit igralec Dallasa. Ljubljančan je Washingtonu nasul 31 točk, pobral enajst žog pod obema obročema, zbral sedem podaj in štiri ukradene žoge, njegova ekipa, ki je trenutno na 13. mestu v zahodni konferenci lige NBA, pa je klonila s 123:132.

 

Dončićev met je znašal 11-26 (42,3%), za tri točke pa 2-8 (25%).

“Danes ga je bilo nemogoče spraviti z igrišča, ker je igral tako dobro. Dosegel je pravo ravnovesje med prodori, metom z zunanje linije in razigravanjem soigralcev. Na igrišču je bil naš vodja. Všeč mi je bilo, kako je igral,” je po tekmi predstavo Dončića, na igrišču je prebil 36 minut, opisal njegov trener Rick Carlisle.

Drugi najbolj učinkovit igralec teksaške ekipe je bil Dwight Powell s 26 točkami in desetimi skoki, v domači ekipi pa je blestel Bradley Beal, ki je gostom nasul 30 točk, zbral pa je tudi osem podaj in sedem skokov.

Navijači so ponovno največ vzklikov namenili 40-letnemu Dirku Nowitzkemu, ki naj bi se po koncu letošnje sezone upokojil. Na tekmi je dosegel dve točki iz prostih metov, trener Carlisle pa je o njegovi upokojitvi dejal: “Ne vemo, kako se bo odločil. Veliko domnev je. Sam mislim, da bi morali uživati v trenutkih, ki so še ostali, ko je na igrišču.”

Miami je v odsotnosti poškodovanega Gorana Dragića slavil v Charlottu z 91:84. Najbolj učinkovit igralec floridske ekipe je bil Kelly Olynyk z 22 točkami in enajstimi skoki, izkazal pa se je tudi Hassan Whiteside z 18 točkami in 15 skoki. Pri sršenih sta Kemba Walker in Frank Kaminsky dosegla po 20 točk.

Ekipa Denver Nuggets je po treh porazih prišla do zmage, s 115:99 je bila boljša na gostovanju pri Los Angeles Lakers, ki so izgubili še četrtič zapored. Will Barton je dosegel 23 točk, Gary Harris 19. Najboljši strelec tekme je bil z 31 točkami sicer domači LeBron James, ki se je sredi druge četrtine na večni lestvici strelcev v severnoameriški ligi NBA prebil na četrto mesto in prehitel slovitega Michaela Jordana. Jordan je v svoji karieri dosegel 32.292 točke, James je zdaj pri 32.311.

Do četrte zmage v petih tekmah je prišlo moštvo Igorja Kokoškova Phoenix Suns. Tokrat so doma s 107:96 premagali New York Knicks. Domači Devin Booker je dosegel osebni rekord sezone, dal je 41 točk. Kelly Oubre Jr. je prispeval 18 točk, na drugi strani pa je bil s 17 točkami najboljši strelec Knicksov DeAndre Jordan.

Detroit Pistons so doma s 131:114 premagali Minnesota Timberwolves in prišlo do desete zmage v dvanajstih tekmah. Izkazali so se košarkarji s klopi, ki so skupaj dosegli 70 točk, iz prve peterke jih je Andre Drummond dodal 31. “Igralci s klopi so bili danes odlični. V prvem polčasu prva peterka ni veliko zadevala, sam sem bil velik del tega, ampak fantje so prišli s klopi in nas rešili,” je po tekmi dejal Blake Griffin, ki ni imel svojega večera, dal je le devet točk. Na drugi strani je Karl-Anthony Towns dosegel 24 točk.

Dallas, ki je izgubil osmič v zadnjih devetih tekmah, prihodnji dvoboj čaka v noči na soboto, ko bo gostoval pri moštvu Orlando Magic. Takrat bo igral tudi Miami, ki bo gostil Cleveland Cavaliers.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine