5.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Luka Dončić spet odličen – 21 točk, deset podaj in devet skokov! Ob tem poskrbel za zmago svoje ekipe v zadnjih sekundah!

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma s 122:119 premagala New Orleans Pelicans, za končanje niza šestih porazov pa nosi veliko zaslug slovenski novinec Luka Dončić, ki je bil prvi strelec zmagovite domače zasedbe z 21 točkami, imel pa je še 10 podaj in devet skokov ter je le za en skok zgrešil trojni dvojček.

 

Devetnajstletni slovenski zvezdnik je zadel 11 od 12 prostih metov in z njimi prispeval zadnje tri točke na tekmi v zadnje pol minute. Največ točk je sicer dosegel Anthony Davis, 32, ter temu oddal še 18 skokov, vendar je njegov New Orleans doživel še peti poraz v nizu. Davis je 3,5 sekunde pred koncem skušal s trojko izenačiti, vendar je zgrešil, odbito žogo pa je za zmagoviti zaključek ujel prav Dončić.

DeAndre Jordan je bil drugi strelec domačih z 20 točkami, zadel je vseh sedem metov iz igre in ujel 12 žog za dvaindvajseti dvojni dvojček, rezervna igralca J.J. Barea in Devin Harris pa sta držala v igri domače večji del zadnje četrtine. Barea je v tem delu zadel 11 od svojih 18 točk, tudi tri trojke, Harris pa 10 od svojih 16 točk. Na drugi strani je Jrue Holiday zbral 25 točk, Julius Randle pa 23.

Dončić je zgrešil vseh pet metov za tri točke in zadel le pet od 13 poskusov iz igre, vendar je bil uspešen izza črte ter posebej v zaključku tekme. V njem je sicer zgrešil drugi prosti met 11,7 sekunde pred koncem, s katerim bi svoji ekipi zagotovil štiri točke prednosti, vendar je nato s soigralci v obrambi zadržal zadnji pritisk gostov. Pred tem je z zadnjo točko na tekmi postavil končni izid 121:119.

In ob koncu so mu gledalci znova vzklikali “HalleLuka” in “MVP, MVP, MVP”. “Zelo rad imam navijače tu v Dallasu. So izjemni in nas zelo podpirajo, kar izjemno cenim,” je dejal Dončić. O njegovi igri pa se je razgovoril trener gostov iz New Orleansa Alvin Gentry.

“Ni pomembno, koliko je star, 14 ali več. Je res izjemen igralec, zelo pameten. Pošteno rečeno, je poklicni igralec že od svojega petnajstega leta in to ni nič novega zanj. Že vso mladost igra proti odraslim možem in igre sedaj v NBA niso zanj nič strašnega. Zaveda se tudi, da je dober igralec in je zato tudi samozavesten. Rad vidim to njegovo samozaupanje, ker obenem ni predrzno. Lahko igra proti komurkoli, obenem pa je ekipni igralec, igra za moštvo. Saj vidite to kemijo in vse, kar se dogaja okrog njega, ko je na parketu. Je košarkar, ki res zelo rad igra in pri tem neizmerno uživa” je dejal Gentry in o tem, na koga izmed velikanov NBA ga spominja, dodal: “Je preprosto Luka. To je vse, kar mora biti. Ni treba, da je kdo drug ali da koga posnema. Naj kar bo Luka še naprej.”

Ekipi se bosta vnovič pomerili v noči na soboto po slovenskem času v New Orleans, Dallas pa je sedaj s 16 zmagami in 17 porazi na četrtem mestu severozahodne skupine in na 12. mestu na zahodnem delu lige.

Drugi slovenski zvezdnik v NBA Goran Dragić zaradi rehabilitacije poškodbe ne igra, njegov Miami pa je s 104:106 tesno izgubil proti vodilni ekipi lige Toronto Raptors. Odločilni koš je že 22 sekund pred koncem prispeval Danny Green (18 točk), Justise Winslow je za domače zgrešil trojko, Dwayne Wade (10 točk) pa dvakrat prav ob kuncu za podaljšek, drugič je poslal žogo mimo obroča ob zvoku sirene, ko je bilo odbito žogo pod košem celo težje zgrešiti kot jo spraviti skozi obroč. Kawhi Leonard je bil s 30 točkami prvi strelec tekme, Winslow z 21 pa v domači zasedbi Miamija.

Joe Harris (27 točk) je s polaganjem tri sekunde pred koncem po dveh podaljških prinesel zmag ekipi Brooklyn Nets proti Charlotte Hornets (134:132). V Orlandu se je tekma tudi končala šele po podaljšku, igralci Phoenix Suns pa so Magic ugnali s 122:120. Vse točke Phoenixa v dodatnem delu igre je zadel T.J. Warren in prišel do skupne številke 24, Devin Booker pa je prispeval 35 točk, osem podaj in sedem skokov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine