9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Luka Dončić si spet poškodoval gleženj

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić si je na treningu svoje ekipe Dallas Mavericks danes spet poškodoval gleženj. Gre za podobno poškodbo, ki je Dončića decembra za štiri tekme oddaljila z igrišč, so sporočili iz kluba. Za zdaj še ni znano, ali bo Dončić kljub poškodbi lahko igral na petkovi tekmi s Houstonom.

 

Na treningu si je Dončić zvil gleženj; kot so na spletni strani zapisali Mavericks, gre za isti gleženj, ki je mlademu slovenskemu zvezdniku povzročil težave, ljubiteljem košarke pa veliko skrbi že decembra. Takrat je moral Dončić prvič izpustiti tekme v NBA, vrnil se je po štirih dvobojih prisilnega počitka. Ko ga ni bilo v ekipi, je Dallas dve tekmi dobil, dve pa izgubil.

“Luka si je na treningu zvil desni gleženj. Zdaj je v zdravniški oskrbi. Ne vemo še, kako hudo je, seveda upam, da ni nič resnega. A še ne vemo,” je za spletno stran kluba pojasnil trener Rick Carlisle.

“Takšne stvari se dogajajo. Igraš na polno in nekomu stopiš na nogo. Smola za Luko, da se je to zgodilo ob koncu treninga, ampak dečko je trpežen. Bomo videli, kaj bo, upam, da ne bo spet trajalo tako dolgo,” pa je o novi poškodbi Dončića dejal soigralec J. J. Barea, ki je obenem že namignil, da proti Houstonu nanj ne bodo mogli računati:

“To smo že doživeli. Ne bo lahko, bomo pa ostali imeli več priložnosti. Stopiti moramo skupaj, ne bomo imeli najboljšega igralca, tako da se bomo proti Houstonu morali še bolj potruditi za zmago.”

Športni portal ESPN pa poroča, da sta dva vira potrdila, da gre za zelo podobno poškodbo tisti decembrski. V petek zjutraj po lokalnem času naj bi pri slovenskem košarkarju s pregledom z magnetno resonanco ugotovili resnost tokratne poškodbe, še dodaja ESPN.

Dončić je bil v sredo na zadnji tekmi, ko je moral s soigralci priznati premoč Phoenixu s 104:133, z 21 točkami sicer najboljši strelec domače ekipe. V naslednjih dneh imajo Mavericks zgoščen urnik, v noči na soboto igrajo v Houstonu, dan pozneje gostijo Atlanto, v noči na torek pa bodo spet gostovali pri Indiani.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine