11.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Luka Dončić po uvodnem porazu korak bližje naboru NBA

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je sinoči z madridskim Realom izgubil prvo tekmo finala španskega pokala proti Baskonii z 90:94, ekipa iz Vitorie pa je Realu prizadejala prvi domači poraz v sezoni. Ekipi igrata na tri zmage. Od razpleta finala je odvisno, ali bo 19-letni Slovenec lahko odpotoval na nabor lige NBA, ki bo 21. junija.

Dončić je na prvi tekmi finala odigral dobrih 29 minut in v tem času dosegel 12 točk, štiri podaje in šest skokov. Prvi strelec večera je bil njegov soigralec Jaycee Carroll z 20 točkami, pri zmagovalcih pa je Luca Vildoza zbral 16 točk.

Pri madridskem športnem dnevniku Marca so zapisali, da Dončić ni igral na svoji ravni, zato je Real ostal brez običajnega udarca in je večino tekme zaostajal.

Druga tekma v boju na tri zmage bo v petek, 15. junija, predvideni datumi so še 17., 19. in 22. junij. Če bo torej finala konec pred peto tekmo, bo Dončić najverjetneje odšel v ZDA, sicer pa bo nabor spremljal na daljavo. Slednje bi hkrati pomenilo, da bi se lahko udeležil kvalifikacijskih tekem Slovenije za SP proti Španiji (28. 6.) in Črni Gori (1. 7.) v Stožicah.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine