4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Luka Dončić osvojil nov trojni dvojček za novo zmago Dallasa – dosegel kar 41 točk

Za slovensko dvajsetletno košarkarsko senzacijo Luko Dončićem je nova odlična predstava v severnoameriški ligi. Dončić je bil glavni junak zmage Dallas Mavericks, ki je na gostovanju v prestolnici Mehike Ciudad de Mexico s 122:111 premagal Detroit Pistons. Ljubljančan je dosegel 41 točk, 12 skokov in 11 podaj.

 

Dončić je prišel do svojega osmega trojnega dvojčka sezone.

Stephen Curry je s klopi za Dallas dosegel 30 točk, Kristaps Porzingis pa se je izkazal z 20 točkami. Dallas je s kar 52:34 dobil dvoboj z Detroitom tudi v skoku.

“Mislim, da smo vsak dan boljši in boljši. On bo boljši, jaz bom boljši. In z nama dvema bo tudi moštvo vsakič boljše,” je Dončić po tekmi pohvalil Porzingisa in celotno ekipo.

Slovenski zvezdnik je očaral tudi mehiško občinstvo in ljubitelje košarke na tribunah, ko jih je nagovoril v brezhibni španščini.

Na tekmi pa je znova poskrbel tudi za nove statistične mejnike in rekorde. Dončić je postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je še pred dopolnjenim 21 letom starosti na več tekmah dosegel statistični trojni dvojček z vsaj 40 točkami ali več. V tej sezoni se je njegov števec točk že drugič ustavil pri številki 41, dvakrat pa je dosegel 42 točk.

Naslednja tekma Dončića in Dallas čaka v soboto na domačem parketu, ko bodo v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času gostili Miami Heat Gorana Dragića.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine