9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Luka Dončić junak zmage nad prvaki NBA: 26 točk in 15 skokov

Luka Dončić je tokrat v severnoameriški ligi NBA z Dallas Mavericks v domači dvorani gostil prvake Toronto Raptors, slovenski košarkarski zvezdnik pa je s 26 točkami in 15 skoki poskrbel, da je zmaga (110:102) ostala doma. Dončić je devet točk dosegel v zadnji četrtini, ko se je lomila tekma, zadel je tudi vseh sedem prostih metov v tem delu igre.

 

Dvoboj je postregel tudi z obračunom petega strelca lige ta čas Dončića (28,7 točke na tekmo) in osmega Pascala Siakama (27,2). Slednji je tako kot ekipa izgubil tudi strelski obračun, saj je prišel do 15 tok.

Dončić, prvi strelec domače ekipe, je skupno iz 19 poskusov zadel 15 prostih metov, kar je njegov najboljši tovrsten izkupiček kariere. “Velika zmaga, veliko dela smo opravili na Pascalu Siakamu. Največ zaslug pri tem ima Maxi (Kleber, op. STA),” je Nemca pohvalil Dončić.

Dvajsetletni Slovenec v NBA-karieri še ni metal 19 prostih metov, tako kot tokrat, zadel jih je zanj rekordnih 15. A je zgrešil štiri od prvih 12 tovrstnih poskusov in bil zato po prvih treh četrtinah zelo jezen nase, potem pa je izvrstno nadaljeval s sedmimi uspešnimi meti v nizu.

“Resda nisem pričakoval, da bom zadel vse, toda zelo sem si prizadeval, da bi bilo temu tako,” je o tem dejal Dončić. Delon Wright je k zmagi dodal 15 točk, Kristaps Porzingis pa 20 točk in 15 skokov.

“Dončić zmore vse. Izjemen je v vseh pogledih, pri metih s srednje razdalje, pri trojkah, zna zbuditi soigralce. Mislim, da smo ga danes kar dobro zaustavili, nismo pa mu mogli preprečiti uspešnega izvajanja prostih metov,” je ocenil branilec prvakov Fred VanVleet (24 točk). Pri Torontu je bil boljši strelec od njega le Norman Powell s 26 točkami.

Košarkarji Dallasa bodo drugo od štirih zaporednih tekem v domači dvorani odigrali v ponedeljek proti San Antoniu.

Ekipa Gorana Dragića, Miami Heat, je na temi proti New Orleans Pelicans ohranila popoln izkupiček na domačem parketu, saj je zmagala s 109:94. Slovenski košarkar ni igral zaradi bolezni.

Kendrick Nunn je dosegel 22 točk, Bam Adebayo 18 točk in 14 skokov, Jimmy Butler pa se je spogledoval s trojnim dvojčkom in k zmagi dodal 16 točk, 13 podaj in osem skokov.

Naslednja tekma vročico čaka šele po treh dneh premora, v sredo, ko bodo v Miamiju gostovali Cleveland Cavaliers.

Paul George je po težavah s kolenom s 37 točkami na svoji prvi tekmi v Los Angeles za Clippers to ekipo vodil do zmage z 49 točkami razlike, ko je s 150:101 premagala Atlanta Hawks, kar je drugo najvišje število točk v zgodovini Clippers.

George je že v prvem polčasu dosegel 25 točk, iz igre pa je skupaj zadel deset od 17 poskusov, od tega šest od 11 za tri točke, zadel pa je tudi vseh 11 prostih metov. Vse to pa je zbral v vsega 20 minutah igre na svoji drugi tekmi sezone.

V Minneapolisu je James Harden za 49 točk metal zanj rekordnih 41 metov in s Houston Rockets s 125:105 ugnal Minnesoto Timberwolves. Zadel je sedem od 22 poskusov za tri točke in 19 od že omenjenih 41 metov, kar ni ravno blesteč izkoristek, dodal pa je še šest podaj in pet skokov.

V derbiju vodilnih ekip centralne skupine je najkoristnejši igralec lige minule sezone Giannis Antetokounmpo z dvojnim dvojčkom (26 točk, 13 skokov) dodal svoj delež za zmago Milwaukee Bucks proti Indiana Pacers s 102:83.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine