13.8 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Ljudski vrt zapušča tudi Vrhovec

Piše: Samo Vidovič

Po Iliji Martinoviću in Rudiju Požeg Vancašu je občasni reprezentant Slovenije Blaž Vrhovec tretji igralec, ki v tem prestopnem roku zapušča Maribor. 

Rojeni Ljubljančan je svojo nogometno kariero zgradil na Štajerskem. Pred desetimi leti je debitiral v prvi ligi v moštvu Celja. Z dobrimi igrami je pritegnil pozornost Maribora, ki ga je leta 2016 zvabil v svoje vrste. Z vijoličastimi je bil dvakrat državni prvak, leta 2017 je igral v skupinskem delu Lige prvakov. V prvi ligi je odigral 254 tekem in se 15-krat vpisal med strelce. Za reprezentanco Slovenije je do sedaj nastopil petkrat. Prvič že leta 2016, igral pa je tudi na zadnjih dveh tekmah naše reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022, proti Slovaški in Cipru.

Nadaljnja nogometna pot ga vodi na Ciper, kjer je podpisal 2,5 letno pogodbo z Anorthosisom iz Famaguste. Glede na to, da bo naslednji mesec dopolnil 30 let in se mu pogodba z Mariborom poleti izteka, se je odločil sprejeti ponudbo ciprskega prvoligaša. Maribor bo z njegovim odhodom gotovo oslabljen, saj je bil nepogrešljiv član prve enajsterice, nekakšen motor ekipe na sredini igrišča. Navijači Maribora ga bodo pomnili predvsem po njegovi borbeni in nepopustljivi igri, zanj ni bilo izgubljene žoge. Znal je tudi povezati vrste med obrambo in napadom. Vse te vrline so ga pripeljale tudi do reprezentance, kjer se bo z dobrimi igrami na Cipru poskušal obdržati tudi vnaprej.

Z njegovim odhodom se je pojavila vrzel na sredini igrišča, ki jo bodo vodilni ljudje Maribora morali zakrpati z novo okrepitvijo. To so po odhodu Martinovića s Švedom Watsonom že uspeli v zadnji liniji, odhod krilnega igralca Požeg Vancaša naj bi nadomestil nekdanji igralec Olimpije Đorđe Ivanović. Ali bo nekdanji zmajček okrepil vijoličaste, pa bo jasno v naslednjih dneh.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine