5.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Ljubljanski hokejisti v Tivoliju na veliki petek lovijo izenačenje v finalu Alpske lige

Danes bo v alpski hokejski ligi na sporedu šesta finalna tekma. Hokejisti SŽ Olimpije v zmagah za Pustertalom zaostajajo z 2:3, a so na prejšnji tekmi v gosteh s tem izidom slavili po podaljšku in izsilili še zadnjo domačo tekmo v finalu. Ekipi se bosta v dvorani Tivoli pomerili ob 19.15.

 

Hokejisti SŽ Olimpije so se v sredo rešili iz že skoraj izgubljenega položaja. V peti finalni tekmi so v gosteh premagali Pustertal iz Brunica po podaljšku s 3:2, s tem pa Južnotirolcem preprečili slavje v finalu na domačih tleh.

Ljubljančani so na tej tekmi zaostajali že z 0:2, nato pa je David Planko zadel v 52. minuti. Za izenačenje je poskrbel Kristijan Čepon le 24 sekund pred koncem rednega dela, Planko pa je nato po le 62 sekundah podaljška poskrbel za hladen tuš za domače in veselje v ljubljanski ekipi.

SŽ Olimpija je tako na najlepši način popravila slab vtis s prejšnjih dveh domačih tekem. Zdaj ima novo priložnost za prvo zmago pred svojimi navijači; če bo uspešna in izid v zmagah izenačila na 3:3, bo zadnja tekma v nedeljo zvečer na terenu Pustertla.

Če pa bo južnotirolski zasedbi uspelo zmagati v Ljubljani in s tem dobiti alpsko ligo, pa se bosta v tem terminu v nedeljo na prvi finalni tekma državnega prvenstva že pomerila najboljša slovenska kluba, SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine