18.9 C
Ljubljana
sobota, 27 julija, 2024

Ljubljanski derbi se je končal z remijem

Piše: Samo Vidovič

V zaostali tekmi 27.kroga državnega nogometnega prvenstva prve lige sta se v Stožicah pomerila Olimpija in Bravo.

Prvi polčas smo gledali borbeno tekmo z malo priložnostmi in streli na gol. Obe moštvi sta sicer poskušali ogroziti nasprotna vrata, vendar vse do devetnajste minute nismo videli nevarnejše akcije na nobeni strani. Takrat pa je kapetan domačih Elšnik lepo zaposlil Ivanovića, ki je s kakšnih petnajstih metrov poskušal streljati “iz prve”. Vratar Brava Vekić s strelom ni imel težav. Bolje bi bilo, če bi Ivanović potegnil še nekaj metrov in potem poskušal streljati, saj je bil že pred nasprotnim igralcem.

Bravo je povedel v 28 minuti, nepričakovano, iz prvega strela na gol Olimpije. Kirm je z poslal dolgo žogo za obrambo domačih. Trontelj je z desne strani vtekel pred Andrejašiča in Delameo- Mlinarja ter med nogama vratarja Freliha poslal žogo v mrežo. Olimpija je izenačila v 36 minuti. Elšnik si je lepo pripravil strel in s kakšnih dvajsetih metrov mojstrsko streljal v desni zgornji kot nemočnega Vekića. Domači bi lahko povedli v 45 minuti, Vombergar je bil sam pred Vekićem, ki je njegov strel z nogo obranil. Tu je dejansko rešil čisti gol in ohranil svoje moštvo “pri življenju”.

Drugi polčas je Bravo začel bolje. Razigral se je Nukić, ki je v 58 minuti nenatančno streljal z razdalje. Dve minuti kasneje pa je lepo podal Tučiću, njegov strel z dvanajstih metrov je Frelih obranil. Olimpija je imela priložnost v 63 minuti, Ivanović je po samostojni akciji streljal mimo desne vratnice Vekićevih vrat. Olimpija je sicer poskušala stisniti Bravo, vendar njeni igralci niso bili konkretni v zaključkih akcij. Bravo je pretil v protinapadih, Olimpija je v tem delu igre puščala več prostora na sredini igrišča. Rezervist Matko je v 80 minuti ušel Andrejašiču, ki ga je zaustavil s prekrškom in dobil direktni rdeč karton. Gostje so zahtevali enajstmetrovko, sodnik Balažič je dosodil prosti strel z roba kazenskega prostora.

V 85 minuti  lepa priložnost za Bravo. Nukić je streljal čez Frelihova vrata. Na koncu je s strelom z leve strani poskušal še Ivanović, Vekić je žogo izbil v kot. Kot tudi strel Ostrca z razdalje malo kasneje. Na koncu remi 1:1, ki je tudi najbolj realen izid tekme. Olimpija je bila boljša v prvem, Bravo pa nevarnejši v drugem polčasu. Najboljši pri domačih je bil Elšnik. Pri gostih pa je v drugem polčasu zelo dobro igral Nukić.

Olimpija je razočarala predvsem v fazi napada. Ivanović je sicer nekaj poizkušal, videli smo ga že v veliko boljši luči.  Perovića se skoraj ni opazilo, Vombergar je zgrešil “zicer”. Bravo je predvsem v drugem polčasu odigral tako kot zna, izkoriščal je prazen prostor in preko razpoloženega Nukića ves čas pretil iz kontre. Dobro so odigrali tudi v defenzivi, vratar Vekić je bil ražpoložen.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine