9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Ljubljančani na derbiju premagali Mariborčane

Nogometaši Maribora so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:0).

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 12.000, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Vukan (Apače).

Strelci: 1:0 Hotić (40.), 1:1 Vombergar (52.), 1:2 Tomić (63.).
Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević (od 72. Pihler), Vrhovec (od 83. Vršič), Hotić, Tavares, Mešanović (od 66. Mlakar), Zahović.
Olimpija: Ivačič, Bagnack, Zarifović, Maksimenko, Štiglec, Tomić, Putinčanin, Suljić, Kronaveter (od 33. Boateng, od 82. Lupeta), Savić, Vombergar (od 90. Ilić).
Rumeni kartoni: Mešanović, Klinar, Ivković, Zahović; Bagnack, Putinčanin, Lupeta.
Rdeči karton: Hotić (79.).

Mariborčani so bili zadnji, ki so pred tem premagali Olimpijo, tokrat pa so ostali praznih rok. Odločilni gol je prispeval Tomislav Tomić in tako poskrbel, da so zeleno-beli pod vodstvom Zorana Barišića še neporaženi. Hkrati pa je Ljubljančane vodilnim Štajercem približal na zgolj dve točki.

Mariborčani so zasluženo dobili prvi polčas, saj so prevladovali v polju, imeli več strelov oziroma priložnosti in v 40. minuti tudi zadeli. Takrat je Dino Hotić pospravil v mrežo odbito žogo po izbijanju Dina Štigleca. Za Hotića, ki je zadel že na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani, je bil to osmi gol sezone, s čimer se je na prvem mestu strelske lestvice izenačil s celjskim Rudijem Požegom Vancašem.

Sicer pa je že v prvi minuti Marko Šuler le za malenkost zgrešil s strelom z glavo, v 17. je bil premalo natančen Mitja Viler malce z leve strani, v 36. pa je s 15 metrov zgrešil še Marcos Tavares. V 11. minuti je v kazenskem prostoru padel Luka Zahović, toda na razočaranje domačih navijačev je sodnik le odmahnil z roko.

Na drugi strani je bila Olimpija najnevarnejša v 29. minuti, ko je Rok Kronaveter natančno meril, a zadel le vratnico. Takoj zatem je moral zaradi poškodbe iz igre. Malce pozneje so tudi Ljubljančani zahtevali najstrožjo kazen po prekršku Denisa Klinarja, a je Matej Jug dosodil le prosti strel z levega roba kazenskega prostora.

So pa Ljubljančani izenačili v 52. minuti, potem ko je Stefan Savić podal z leve strani, pred golom pa se je najbolje znašel Andres Vombergar in iz bližine dosegel svoj šesti zadetek v sezoni. Enajst minut pozneje je prebujena zeleno-bela ekipa povedla, potem ko je Tomislav Tomić z 20 metrov z močnim strelom žogo poslal pod prečko mariborskega gola in dosegel svoj prvi gol v slovenski ligi.

Po malce mirnejšem nadaljevanju je v 78. minuti nevarno znova zagrozil Maribor, in sicer prek Jana Mlakarja, ki je prišel v kazenski prostor, a nato izgubil dvoboj z Aljažem Ivačičem. V 79. minuti pa so Štajerci ostali brez izključenega Dina Hotića, ki je po tem, ko sodnik ni dosodil enajstmetrovke po domnevnem prekršku nad Luko Zahovićem, porinil Juga.

V 85. minuti je na drugi strani nevarno sprožil Savić iz kazenskega prostora, izkazal pa se je Jasmin Handanović. To pa je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Mariborčani bodo v 15. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Celju, Ljubljančani pa bodo gostili Domžalčane.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine