9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Ljubljana ta teden gosti najboljše umetnostne drsalce na svetu

Ljubljanska Hala Tivoli bo konec tedna prizorišče mednarodnega mladinskega tekmovanja za svetovni pokal v umetnostnem drsanju. Na drsališču prestolnice se bo med 2. in 4. oktobrom pomerilo kar 98 najboljših umetnostnih drsalcev na svetu.

Mednarodno mladinsko tekmovanje za svetovni pokal se vrača v Ljubljano

Zveza drsalnih športov Slovenije je ponovno prejela možnost organizacije tekmovanja za nagrado Juinor Grand Prix – gre za največje mednarodno tekmovanje v umetnostnem drsanju v kategoriji mladincev in mladink. Slovenija je takšno tekmovanje že gostila leta 2016, ko smo na ledeni ploskvi Hale Tivoli lahko gledali, takrat še mladinko, danes pa aktualno olimpijsko prvakinjo, Rusinjo Alino Zagitovo.

Za Veliko nagrado Ljubljane se bodo umetnostni drsalci borili v kar treh kategorijah: ženske, moški in plesni pari. Tekmovanje bo potekalo vsako popoldne od 4. do 6. oktobra. V želji, da bi prihajajoči športni presežek približali vsem, ki jih umetnostno drsanje zanima, bo organizator obiskovalcem zagotovil prost vstop

Na ljubljanskem ledu tudi štirje Slovenci, za navijače vstop prost

Med 98 prijavljenimi tekmovalci iz 36 držav se bodo predstavile vse drsalne velesile. V Ljubljano prihajajo številčne reprezentance Rusije, Koreje, Kanade, Združenih držav, Japonske in Italije. Slovenske barve bodo zastopali kar štirje tekmovalci, v kategoriji mladincev Luka Logar, v kategoriji mladink pa Lara Hrovat, Ana Čmer in Nea Smolej.

VABLJENI V HALO TIVOLI NA SPEKTAKEL NA LEDU!

Obiskovalci lahko več informacij najdejo na spletni strani Zveze drsalnih športov Slovenije (http://www.drsalna-zveza.si/ljubljana-cup-2018/) ter Facebook strani (drsalnazveza).

Zadnje novice

Sorodne vsebine