3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Ljubljana ta konec tedna v znamenju maratona Franja – tekma se začne že danes!

Od danes do nedelje bo Ljubljana z okolico že tradicionalno v znamenju kolesarjenja in maratona Franje. Vrhunec tridnevnega dogajanja, gre za največji kolesarski dogodek v Sloveniji, bosta nedeljska veliki in mali maraton s startom in ciljem v ljubljanskem nakupovalnem centru BTC.

 

Dogajanje se bo začelo danes ob 16. uri, ko se bo v boj z uro na progi proti Domžalam podal prvi tekmovalec. Kronometer bo štel tudi za državne naslove, lanska bosta branila Jan Tratnik in Eugenia Bujak. Državno prvenstvo bo štelo za kategorije mladinci in mladinke, moški pod 23 let, elite moški in ženske ter amaterji in amaterke.

Sobota bo minila v znamenju Barjanke, start bo ob 8. uri na Kongresnem trgu, cilj bo v BTC-ju, ter popoldanskih družinskega in otroškega maratona.

V nedeljo ob 9. uri pa bo start velikega maratona na 156 kilometrov, ob 10.40 bo start 97-kilometrske preizkušnje.

Do zdaj so prireditelji pod streho spravili 37 maratonov, v tem času se je maratona Franje udeležilo že več kot 150.000 udeležencev iz več kot 70 držav. Za letos pričakujejo v vseh kategorijah oziroma dirkah več kot 7000 udeležencev.

Zaradi dogodka bodo v petek, soboto in nedeljo zaprte nekatere ceste v bližini BTC-ja ter ob trasi. Več informacij o zaporah najdete na spletni strani dogodka: http://franja.org/novice/obvestilo-o-zaporah-vest.html

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine