13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Liverpool zmagal še šestič

Piše: Samo Vidovič

Sinoči je bil odigran zadnji, 6.krog skupinskega dela Lige prvakov v skupinah od A do D. Spremljali smo klasični derbi dveh nogometnih velikanov Milana in Liverpoola v skupini B.

Liverpool je zmagal na vseh petih tekmah te skupine, Milan pa se je z zmago nad Atleticom iz Madrida v zadnjem krogu vključil v boj za uvrstitev v osmino finala.

Začetek tekme ni bil obetaven. Liverpool, ki je igral brez več kot polovice standardnih igralcev, je imel rahlo pobudo. Vendar do 28.minute priložnosti nismo videli. Takrat pa je po kotu z desne strani vratar gostov Allisson obranil strel Romagnolija, odbito žogo pa je Tomori s treh metrov poslal v mrežo za vodstvo domačih.

Dve minuti kasneje je na nasprotni strani zapretil Origi, domači vratar Maignan je strel obranil.

V 36.minuti minuti izenačenje. Oxlade-Chamberlain je po prodoru močno streljal, Maignan  je žogo odbil točno do Salaha, ki jo je neubranljivo usmeril pod prečko.

V začetku drugega polčasa so bili gostje  boljši, gol je “visel v zraku “. V 55.minuti je veliko napako naredil Tomori, Sane je krenil sam proti Maignanu, ki je njegov

strel refleksno obranil, Origi pa je odbitek z glavo pospremil v mrežo. Že tretji gol na tekmi, ki je padel na podoben način.

Domači, ki jim je bila za osmino finala potrebna zmaga, so morali zaigrati bolj ofenzivno. Krunić je v 60.minuti s šestnajstih metrov za las streljal čez gol.

Deset minut kasneje je bil znova nevaren Origi, tokrat je z glavo streljal mimo leve vratnice.

Lepo priložnost za izenačenje je imel v 85.minuti Kessier, a mu je Alisson s pravočasnim iztekom skrajšal kot in strel odbil. Ostalo je pri 2:1 za Liverpool, ki je dosegel že šesto zmago v skupini. V drugi tekmi skupine B je Atletico našega Jana Oblaka zmagal v Portu in si zagotovil vozovnico za osmino finala.

Omeniti je treba še šesto zmago Ajaxa v skupini C ter gladko zmago Reala proti Interju v tekmi, ki je odločala o zmagovalcu skupine D.

V osmino finala so se uvrstili Liverpool, Atletico in Real iz Madrida, Manchester City, Paris SG, Ajax, Sporting ter Inter iz Milana. Danes so na sporedu še tekme skupin od E do H.

Rezultati 6.kroga in lestvice po skupinah:

 

Skupina A

Red Bull Leipzig-Manchester City 2:1

Paris SG-Brugge 4:1

Lestvica: Manchester City 12, Paris SG 11, RB Leipzig 7, Brugge 4 točke.

 

Skupina B

Milan-Liverpool 1:2

Porto-Atletico Madrid 1:3

Lestvica: Liverpool 18, Atletico 7, Porto 5, Milan 4 točke.

 

Skupina C:

Ajax-Sporting 4:2

Borussia Dortmund-Bešiktaš 5:0

Lestvica: Ajax 18, Sporting in Borussia 9, Bešiktaš 0 točk.

 

Skupina D:

Real Madrid-Inter 2:0

Šahtar-Šerif 1:1

Lestvica: Real 15, Inter 10, Šerif 7, Šahtar 2 točki.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine