13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Liverpool težje, Bayern z lahkoto v četrtfinalu

Piše: Samo Vidovič

Liverpool je proti Interju na stadionu Anfield branil dva zadetka prednosti, ki si jih je priigral na prvi tekmi v Milanu. Pred tekmo je bil velik favorit. Inter v Anglijo seveda ni prišel le na izlet, poskušal je presenetiti ekipo iz mesta Beatlesov.

Gostje so začeli zelo pogumno in so bili na začetku tekme nevarnejši. Nekajkrat so dobro prebili bok domače obrambe, toda do pravega zaključka niso prišli.

Liverpool je postopno prevzemal pobudo na igrišču. Van Dyke je v 16.minuti prvi zapretil vratarju Interja Handanoviću, ki pa je bil na mestu.

Prvo pravo priložnost smo videli v 31.minuti, ko je Matip po prostem strelu z leve strani Alexander-Arnolda zadel prečko. Handanović je bil že premagan, Inter je imel srečo.

V 41.minuti so bili prvič nevarni gostje. Prosti strel z desne strani Calhanogluja je domači vratar Allison uspel odbiti v polje.

V zadnji minuti polčasa je s prostega strela zgrešil Alexander-Arnold.

To je bilo tudi vse v prvem polčasu, ki je bil zelo skromen, kar se akcij in priložnosti tiče.

Drugi polčas je bil bolj pester po priložnostih.  Prvo smo videli v 51.minuti, ko je Handanović posredoval pred Diogom Joto, odbito žogo pa je Salah poslal v levo vratnico.

V 59.minuti prva lepa priložnost za goste, Martinez je imel odprt strel z dvanajstih metrov, žoga je zletela mimo desne vratnice.

V 61.minuti pa je Martinez le zadel. Z osemnajstih metrov je “snel pajčevino ” z levega zgornjega kota vrat domačih. Pričakoval se je lov italijanske ekipe za drugim zadetkom.

Toda neumen štart Sancheza v 63.minuti, za katerega je upravičeno prejel rdeči karton, jim je to preprečil. Z igralcem manj niso mogli napasti domače.

V 76.minuti je Salah po kombinaciji z Manejem znova zadel vratnico. Ob koncu tekme je Vidal preprečil zadetek Diazu. Italijani so zmagali,  a se niso mogli veseliti.

Liverpool se je kljub porazu uvrstil v četrtfinale s skupnim izidom 2:1. ‘Redsi’ sinoči niso navdušili z igro, predvsem od tria v napadu Mane-Diogo Jota-Salah se je pričakovalo nekoliko več. Trikrat so sicer zadeli vratnico, Handanović je bil pri vseh teh strelih brez moči, imeli so kar nekaj smole. V četrtfinalu bodo morali pokazati več.

Inter se je častno poslovil. Svojo priložnost za napredovanje so ‘Nerazzuri’ zapravili na prvi tekmi v Milanu. Tam so imeli svoje priložnosti, a so popustili v končnici tekme. Včeraj so uspeli zaustaviti napade Liverpoola, niso prejeli zadetka. Ko je Martinez zadel, se je zdelo, da lahko presenetijo in si izborijo podaljška. Toda neumnost Sancheza jih je prisilila v defenzivo, z igralcem manj niso imeli več nobene možnosti.

Lewandovski za hat trick potreboval le 23 minut

V drugem včerajšnjem dvoboju je Bayern lažje od pričakovanega izločil Red Bull Salzburg. Premagal ga je kar s 7:1 in se s skupnim rezultatom 8:2 uvrstil naprej. Tekma je bila odločena že v 23.minuti, ko je Lewandowski dal že svoj tretji zadetek. Predhodno je v 12. in 21.minuti zadel iz enajstmetrovk. Dvakrat je zadel Müller, v 54. in 83.minuti. Po en gol pa sta prispevala Gnabry v 31. in Sane v 85.minuti.

Za goste je zadel Kjaergaard v 70.minuti. Benjamin Šeško je v igro vstopil v 82.minuti. Bavarci so dokazali, da so ob Manchester Cityju, Chelseaju in Liverpoolu glavni favoriti za naslov evropskega prvaka. S tako igro, kot so jo pokazali sinoči, jih bo težko kdo zaustavil. Bili so najmanj za razred boljši od Salzburga, rezultat tekme pove vse.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine