11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Liverpool ostal brez polfinala

Piše: Samo Vidovič

Danes smo dobili še preostala dva polfinalista Lige prvakov. To sta Real Madrid in Manchester City.

V Liverpoolu sta se pomerila Liverpool in Real Madrid, ki je branil prednost dveh golov iz prve tekme. Domači bi lahko že v drugi minuti povedli, po podaji Maneja je Salah streljal preveč po sredini gola, vratar Courtois je z nogo obranil. V 11 minuti je poskušal Milner z razdalje, Courtois je izbil v kot. Real je prvič resno zapretil v 20 minuti. Po preigravanju Benzemaja je žoga po odboju od domačega branilca Kabaka zadela desno vratnico vratarja Alissona. V nadaljevanju polčasa so igralci Reala uspeli znižati tempo igre. Vedeli so, da ne potrebujejo nepotrebnega “divjanja” po igrišču. S serijo natančnih podaj in držanjem žoge v svojih nogah so umirili domačine. V končnici polčasa pa je Liverpool spet prišel do dveh odprtih strelov pred vrati Reala, vendar sta tako Salah kot Wijnaldum sprožila čez gol.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, s priložnostjo Liverpoola. Firminho je z desne strani streljal točno v Curtoisa. Malo zatem je isti igralec z bližine slabo streljal z glavo. V 66 minuti priložnost za Real. Vinicius Jr. je prišel sam pred Alissona, a ga ni uspel premagati. Liverpool je napadal, trener Klopp je poskusil tudi z drugim klasičnim napadalcem namesto branilca. Obramba Reala je trpela. Salah in Firminho sta streljala v obrambni blok, Diogo Jota v stranski del mreže. Trener Reala Zidane je pravočasno reagiral z dvema menjavama. Gostje so spet prišli “do daha”. V 81 minuti je tudi Benzema dočakal svojo priložnost, vendar je s šestih metrov z glavo streljal slabo. V končnici tekme je Liverpool močno pritisnil, Real se je pomaknil v klasični bunker. In zdržal vse nalete domačih. Končalo se je 0:0, Real se je s skupnim izidom 3:1 uvrstil v polfinale.

Liverpool je odigral eno boljših tekem v zadnjem času. A ni imel pravega strelca. Priložnosti za zadetek je bilo dovolj. Domačim je lahko predvsem žal tiste v drugi minuti, tekma bi se v tem primeru odvila drugače. Real ni odigral nič posebnega, predvsem je pazil, da ni dobil gola. Kar mu je z nekoliko sreče in odličnim vratarjem Courtoisom tudi uspelo. Vseeno je njihovo napredovanje povsem zasluženo.

V drugi današnji tekmi je Manchester City v Dortmundu premagal Borussio z 2:1, z istim rezultatom kot na prvi tekmi. Domače je v vodstvo povedel Bellingham v 15 minuti. Za zmago gostov pa sta zadela Mahrez v 55 minuti iz enajstmetrovke in Foden v 75 minuti. Polfinalna para sta tako Paris SG-Manchester City in Real Madrid-Chelsea. Prvi polfinalni tekmi bosta odigrani 27. oziroma 28. aprila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine