15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Liga prvakov: Bayern “odpikal” brezkrvni Lazio, Chelsea pa nogometaše Atletica

Piše: Samo Vidovič

Danes smo dobili še preostala četrfinalista Lige prvakov. To sta münchenhenski Bayern in londonski Chelsea.

Bayern je v Münchnu gostil Lazio. Povratna tekma je bila bolj ali manj formalnost, saj so Bavarci na prvi tekmi zmagali s 4:1.Bayern je igral toliko, kolikor je potreboval za zmago. Njegovi igralci so poskušali držati žogo v svojih nogah, kontrolirati potek tekme. V prvem polčasu si niso priigrali veliko priložnosti. Najbližje zadetku je bil Sane, streljal je za las mimo gola vratarja. Na drugi strani so bili igralci Lazia sproščeni, poskušali so se nadigravati z Bayernom in jih s kakšnim golom morebitno presenetiti. To jim ni uspelo, čeprav so v prvem polčasu prišli v nekaj situacij, kjer bi lahko zapretili Bayernu. Vendar niso bili konkretni v zaključkih. Edini gol v prvem delu je dal v 33. minuti Lewandowski iz enajstmetrovke, po prekršku nad Goretzko.

Podobno je bilo tudi v drugem polčasu.  Lewandowski je v 67. minuti z močnim strelom po tleh z razdalje zadel vratnico. V 73. minuti je Choupo-Moting po podaji Musiale zadel za 2:0. V 82. minuti pa je Lazio znižal. Po prostem strelu z leve strani je Parolo po predložku Pereire s strelom z glavo premagal Nübela. Gnabry je imel v zadnji minuti lepo priložnost za povišanje vodstva. Na koncu je ostalo 2:1.

Bayern je v teh dveh tekmah proti Laziu deloval impresivno. Njegova uvrstitev v četrtfinale niti za trenutek ni bila vprašljiva. Po prikazanem in trenutni formi so Bavarci največji favorit za naslov prvaka. Lazio ni bil dorasel nasprotnik. Že prvo tekmo na domačem igrišču je gladko izgubil. Tudi danes si več kot časten poraz ni zaslužil.

Na drugi današnji tekmi je Chelsea premagal Atletico Madrid z 2:0. Skupni rezultat z obeh tekem je tako 3:0 za Londončane. Prvi gol na tekmi je v 34. minuti dal Ziyech po podaji Wernerja. V 94 . minuti pa je končni rezultat z močnim strelom v dolgi kot vratarja Oblaka postavil Emerson po asistenci Pulišića.

Chelsea je bil v obeh tekmah boljši nasprotnik in je zasluženo napredoval naprej. Moštvo se po januarski zamenjavi trenerja dviga v formi, kar je dober obet za četrtfinale.

Atletico Madrid pa je razočaral. V dveh tekmah ni uspel dati gola. Ni niti senca tiste ekipe, ki je lani tako dobro igrala v španskem prvenstvu in Ligi prvakov. Igralci Atletica so bili nekako brez žara, pravega pritiska na domače moštvo. Trenutno niso v pravi formi. Žreb četrtfinalnih parov bo v petek v švicarskem Nyonu.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine