8.1 C
Ljubljana
torek, 19 marca, 2024

Liga prvakov: Bavarci poraženi na domačih tleh

Piše: Samo Vidovič

Tudi včeraj sta bili na sporedu dve tekmi četrtfinala Lige prvakov. Tekma v Münchnu med Bayernom in Paris SGjem je bila bolj zanimiva za večino ljubiteljev nogometa kot tekma v Sevilli, kjer sta se pomerila Porto kot domačin in Chelsea. Konec koncev sta se Bayern in Paris SG lani pomerila v finalu Lige prvakov.

Kljub slabim pogojem, bilo je mrzlo, naletaval je sneg, smo gledali odlično tekmo.

Bayern je imel že v drugi minuti priložnost, Choupo-Moting je po kotu s strelom z glavo zadel vratnico.

Že naslednjo minuto pa šok za domače. Neymar je lepo našel Mbapeja, ki je s strani močno udaril po golu. Zdelo se je, da bo vratar Bayerna Neuer strel obranil. Vendar je reagiral katastrofalno, strel je med njegovima nogama končal v mreži.

Bayern je potem napadal, bil boljši, si ustvarjal priložnosti. Paris SG pa je čakal na protinapade, kjer prideta v poštev hitrost Mbapeja ter zmožnost preigravanja Neymarja in Di Marie.

V 10 minuti je imel priložnost Müller, vendar je iz bližine preslabo streljal, gostujoči vratar je brez problema obranil.

V 18 minuti še boljša priložnost za domače. Goretzka je s štirih metrov z glavo streljal točno v Navasa, ki je že naslednjo minuto obranil tudi močen strel Pavarda.

V 26 minuti je po kotu iz bližine zgrešil Choupo-Moting.

Potem pa v 28 minuti, popolnoma nepričakovano, 2:0 za goste. Po kotu in odbiti žogi je Neymar našel Marquinhosa, ki je izkoristil preslabo iztekanje Bayernove obrambe in rutinirano premagal Neuerja.

V 37 minuti je Bayern znižal. Predložek Pavarda je izkoristil Choupo-Motung, z glavo je streljal neubranljivo za Navasa.

Razmerje v strelih v prvem polčasu je bilo 15:2 za Bayern. Paris SG je dal dva gola iz dveh strelov na gol, kar se redko zgodi.

Drugi polčas se je začel podobno, z ofenzivo Bayerna. Vendar je imel Paris SG v 51 minuti prvo priložnost. Po zmedi v domači obrambi je prišel Neymar sam pred Neurja, ki je obranil.

V 53 minuti pa je na nasprotni strani Navas obranil najprej strel Alabe in nato še Pavarda.

V 60 minuti izenačenje. Po prostem strelu z desne strani je Kimmich lepo podal na glavo Müllerju, slednji je lepo zadel v dolgi kot Navasovih vrat.

V 68 minuti protinapad Parižanov, Mbape je prikazal vse svoje mojstrstvo. Med nogama Boatenga je močno ustrelil v bližnji kot Neurja za vodstvo 3:2.

Bayern je do konca poskušal vse, da vsaj izenači. Vendar je gostujoča obramba zdržala vse napade in pritisk domačih. Oziroma napadalci domačih niso bili natančni.

Alaba bi v 86 minuti takorekoč moral izenačiti, a je s petnajstih metrov zgrešil gol. Tako kot tudi Müller minuto kasneje.

Na koncu zmaga Paris SGja s 3:2.

Bayern kljub porazu ni igral slabo, ravno nasprotno. Kar 31-krat so streljali na gol, gostje le šestkrat. Bavarci so s tempom “mleli” goste celo tekmo, si ustvarjali priložnosti, situacije za gol. Vendar jih niso uspeli “zmleti”. Nekaj okoliščin jim ni šlo na roko. Predvsem hitro prejet gol na začetku tekme, netipičen za vratarja Neuerja. Potem preveč zapravljenih priložnosti, manjkal je najboljši strelec Lewandovski. Sane, ki je mojster preigravanja, je nekajkrat preveč kompliciral. In pa seveda Mbape, ki je bil z dvema goloma igralec tekme,  s svojimi pobegi je sejal paniko v obrambi Bavarcev. Kar se je najbolje videlo pri tretjem golu gostov. Paris SG je izkoristil njegovo hitrost, talent. Gostje so zdržali hud pritisk in tempo domačih skozi celo tekmo in se veselijo zmage. Vendar ta četrtfinale še zdaleč ni odločen. Tudi v Parizu je pričakovati podobno tekmo. Pobudo Bayerna in čakanje na protinapade PSGja.

V drugi današnji tekmi je Chelsea  premagal Porto z 2:0, z goloma Mounta v 32 in Caldwella v 85 minuti.

Povratni tekmi bosta 13. aprila.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine