2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Liga narodov: Španci boljši od Italijanov, Francozi pa od Belgijcev

Piše: Samo Vidovič

Hkrati s prihajajočimi tekmami kvalifikacij za svetovno prvenstvo,  ki se bodo nadaljevale danes, se končuje tudi Liga narodov. Odigrani sta bili obe polfinalni tekmi.

Že v sredo sta se v Milanu pomerili aktualni evropski prvak Italija in Španija. Tekma se je končala z 2:1 za Špance, ki so se tako uspeli revanširati Italijanom za nedavni poraz v polfinalu evropskega prvenstva.

Španija je bila dosti boljša in je zasluženo zmagala. Razmerje v strelih je bilo 13:8, v posesti pa kar 75:25 v korist Španije.

Tekma je bila praktično odločena že v prvem polčasu,  ki so ga Španci dobili z 2:0. Oba gola je dal F. Torres, prvega v 17 minuti, ko je izkoristil predložek Oyarzabala z leve strani. Drugega pa v drugi minuti sodnikovega podaljška s strelom z glavo po podaji istega igralca. Vmes je bil v 42 minuti izključen Bonucci, tako da so imeli Španci več kot polčas igralca več na igrišču.

Edini gol za Italijo je v finišu tekme, v 83 minuti dal Pellegrini, potem ko mu je gol pripravil Chiesa, ki je pred tem po odvzeti žogi pretekel pol igrišča.

Za kaj več kot znižanje rezultata pa Italijani niso imeli niti časa niti razpoloženega igralca.

Včeraj pa so v Torinu Francozi po preobratu premagali Belgijo s 3:2.

Prvih pet minut smo videli po eno priložnost na obeh straneh, potem pa vse do 37 minute igro med obema kazenskima prostoroma. Takrat pa je Carrasco s strelom v bližnji kot presenetil francoskega vratarja Llorisa, dobil ga je “na krivi nogi”.

Tri minute kasneje je svoje znanje pokazal srednji napadalec Lukaku, ki je pobegnil svojemu čuvaju in iz težkega položaja, ko je bil skoraj že v “mrtvem kotu”, močno streljal in zadel mrežo nad Llorisom, ki je bil že v vratarski preži.

Francozi so v drugem polčasu krenili v totalni napad in v 62 minuti je Benzema s strelom iz obrata v dolgi kot znižal rezultat.

V 69 minuti izenačenje,  iz enajstmetrovke je zadel Mbappe.

Odločitev o zmagovalcu je prišla v zadnji minuti. Hernandez je s petnajstih metrov premagal belgijskega vratarja Courtoisa, ki se je žoge dotaknil, strela pa ni mogel ubraniti.

V odlični tekmi je odločila vztrajnost, presing Francozov v drugem polčasu. Res je, da so imeli tudi nekaj sreče. Lukaku je v 87 minuti dal tretji gol za Belgijo, a je bil za las v nedovoljenem položaju in gol ni obveljal.

V nedeljo se bosta v finalu pomerili Francija in Španija, za tretje mesto pa Italija in Belgija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine