4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Legenda Real Madrida Francisco ‘Paco’ Gento umrl v 88. letu starosti

Piše: C. R.

V 88. letu starosti je umrl Francisco “Paco” Gento, nekdanji nogometaš španskega Reala Madrida edini nogometaš, ki je osvojil šest naslovov evropskega prvaka.

Iz kluba so sporočili, da je Gento umrl v torek vendar niso navedli vzroka smrti. Sedanje moštvo “Los Blancos” (“Belih”) je na treningu v znak spoštovanja do nekdanjega ljubljenca kluba imelo minuto molka. Gento je v Madridu igral 18 sezon, od leta 1953 do 1971, 23 naslovov, ki jih je s klubom osvojil v uradnih tekmovanjih pa si deli z brazilskim branilcem Marcelom, ki ga je v nedeljo izenačil z osvojitvijo španskega superpokala.

Poleg šestih evropskih pokalov je Gento Madridu pomagal osvojiti tudi 12 naslovov španskega prvaka. S klubom je odigral 600 tekem in dosegel 182 golov. Pozneje je bil imenovan za častnega predsednika kluba. Gento je 43 nastopov zbral tudi za špansko reprezentanco.

Paco Gento resnično predstavlja vse vrednote Reala Madrida ter je bil in bo še naprej referenca za Madridčane in športni svet,” so v izjavi zapisali v klubu. “Madridisti in vsi ljubitelji nogometa se ga bodo vedno spominjali kot enega največjih.” Gento je preživel ženo Mari Luz ter sinova Francisca in Julio.

Vir: euronews.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine