15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Le kaj bo zdaj rekel Čeferin? München namreč ne more zagotoviti prisotnosti navijačev za Euro

Piše: C. R.

Nemško mesto München v tem trenutku zaradi zdravstvenih razmer na Bavarskem ne more zagotoviti, da bo lahko na evropskem nogometnem prvenstvu med 11. junijem in 11. julijem stadion Allianz Arena sprejel določeno število navijačev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. To je danes v izjavi za javnost sporočil župan Münchna Dieter Reiter.

Evropska nogometna zveza (Uefa) si želi na prvenstvu vsaj v določenem obsegu napolniti tribune v vseh 12 mestih, ki bodo gostila prvenstvo. Stadione, na katerih gledalcev zaradi zdravstvenega položaja v državi oz. mestih ne bo, bi lahko Uefa zamenjala, piše dpa.

Župan Münchna je sicer izjavil, da bi na Allianz Areni tudi sam rad videl navijače, ki bi spodbujali domačo reprezentanco na treh tekmah skupinskega dela in na morebitni četrtfinalni tekmi, a garancij v tem trenutku ne more podati.

Osem mest je Uefi že poslalo načrte za določeno število navijačev na stadionih. Sankt Peterburg (Rusija), Baku (Azerbajdžan), Budimpešta (Madžarska), London (Velika Britanija), Glasgow (Škotska), Amsterdam (Nizozemska), Bukarešta (Romunija), Koebenhavn (Danska) so se zavezali vsaj k 25-odstotno napolnjenim tribunam.

Poleg Münchna Uefa čaka še na končno odločitev Rima (Italija), Bilbaa (Španija) in Dublina (Irska). Omenjena mesta morajo načrte krovni nogometni zvezi na stari celini predati do 19. aprila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine