3.9 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Las Vegas po maratonu še drugič boljši od Los Angelesa

Hokejisti Las Vegas Knights so dobili tudi drugi dvoboj prvega kroga končnice severnoameriške lige NHL z Los Angeles Kings in Anžetom Kopitarjem. Davi so v Las Vegasu po dveh podaljških slavili z 2:1. Junak tekme je bil Erik Haula, ki je v 16. minuti drugega podaljška zadel za 2:1.

Pred tem je Las Vegas pred domačimi gledalci v igralniški metropoli ZDA povedel v prvem delu z golom Alexa Tucha, za Los Angeles je izenačil Paul LaDue v 36. minuti. Blestel je tudi vratar kalifornijske ekipe Jonathan Quick, ki je zbral kar 54 obramb, Marc Andre Fleury na drugi strani pa 29.

“Nihče si ne želi zaostajati z 2:0. Znamo igrati bolje in pripravljeni smo, da to pokažemo doma. Vsi smo utrujeni, saj smo iz sebe danes oboji stisnili vse atome moči,” je po tekmi dejal Kopitar, ki ve, da Los Angeles zdaj nujno potrebuje zmago.

Las Vegas zdaj vodi z 2:0 v zmagah, serija pa se seli v Los Angeles v Staples Center, kjer bo naslednja tekma na sporedu že noči na ponedeljek po slovenskem času. “Čaka nas nova tekma. Niti ni pomembno ali vodiš z 2:0 v zmagah, ali zaostajaš z 2:0. Tekmo bomo pač spet skušali dobiti, kar velja tudi za tekmece. V težavah si samo, če to tako gledaš. Pomembno je, da potegnemo pozitivne stvari iz teh dveh tekem in na naslednji popravimo nekaj napak, ki smo jih storili,” pa pred tekmo napoveduje vratar Los Angelesa Quick.

Danes sta bili odigrani še dve tekmi. Winnipeg je ugnal Minnesoto s 4:1 in prav tako vodi z 2:0 v zmagah. Odločitev je padla v zadnjem delu, ko so Kanadčani vodstvo z 1:0 spremenili v zanesljivih 4:0. Z golom in podajo sta izstopala Tyler Myers in Patrik Laine. Philadelphia pa se je v takoimenovani “Battle of Pennsylvania” veselila zmage s 5:1 nad branilci naslova v Pittsburghu in izenačila na 1:1. Prvo tekmo je Pittsburgh dobil kar s 7:0.

Philadelphia je bila predvsem učinkovita, saj je za gole Shayna Gostisbehera (20.), Seana Couturierja (21.), Travisa Konecnyja (42.), Nolana Patricka (46.) in Andrewa MacDonalda (60.) potrebovala vsega 20 strelov. Giostitelji pa niso našli poti mimo Briana Elliotta, saj ga je v 35 strelih ugnal le Patric Hörnqvist (46.). “Imeli smo svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili,” je po tekmi priznal tudi domači zvezdnik Sidney Crosby.

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine