14 C
Ljubljana
torek, 7 maja, 2024

Lanski nogometni prvaki letos v hudih težavah

Piše: Samo Vidovič

Nogometno prvenstvo po enomesečni pavzi poteka v zgoščenem ritmu, včeraj sta bili odigrani dve tekmi 29.kroga.

Tekma v Celju med domačini in Aluminijem je bila zelo pomembna za obe ekipi. Aluminij je to pomlad težko premagljiv, trd oreh za vsako ekipo. Celjani pa so se po slabih igrah to pomlad znašli v nezavidljivem položaju, Aluminij jih je po točkah ujel na osmem mestu. Deveto pa vodi v dodatne kvalifikacije.

Z izjemo tekme v Mariboru, kjer so premagali favorizirane domačine, so letos več ali manj bledi. In tudi danes ni bilo nič drugače.

Prvi polčas ni postregel z zanimivim nogometom, priložnosti pred obema goloma je bilo malo.

Domači bi lahko povedli takoj na začetku srečanja, ko je neposrečen predložek Matisa presenetil gostujočega vratarja Janžekoviča, žoga je zadela vratnico.

Na nasprotni strani je v 28 minuti domači vratar Jurhar obranil strel Gašperja Pečnika.

Drugi polčas je bil nekoliko pestrejši po priložnostih. V 48 minuti je poskusil Prša, Jurhar je bil spet na mestu. Pet minut kasneje pa je Brecl po predložku zadel vratnico, tudi on bolj po sreči kot nameri.

Celjani so bili blizu vodstva v 56 minuti, ko je po strelu Dangubića žoga zadela gostujočega branilca Pantalona in se odbila v vratnico.

Odločitev je prišla v 60 minuti. Kadrič je izkoristil predložek Flakus-Bosilja in z glavo zadel za vodstvo gostov 1:0, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Do konca tekme sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti za spremembo rezultata. Zadnjo je imel v tretji minuti sodnikovega podaljška Kuzmanović, a je Janžekovič preprečil izenačenje.

Celjani so sedaj v težki situaciji. Za Aluminijem zaostajajo za tri točke. Do konca prvenstva bodo morali zelo izboljšati svojo igro, predvsem na domačem igrišču. Drugače jih čakajo kvalifikacije.

Aluminij pa spomladi igra nad pričakovanju, malokdo je pričakoval, da bodo po 29.krogu na osmem mestu, pred Celjani. Trener Oskar Drobne opravlja odlično delo v Kidričevem.

Druga današnja tekma v mariborskem  Ljudskem vrtu se je končala z zmago Domžal proti Mariboru s 3:1.

Prvi polčas so gostje odigrali vrhunsko in si zagotovili neulovljivo prednost pred drugim polčasom tekme.

Maribor bi sicer lahko v prvih dvajsetih minutah povedel. Najprej je zgrešil Matko, potem pa je v 20 minuti gostujoči vratar Mulalić obranil kar nekaj strelov mariborskih igralcev iz bližine.

Gostje so povedli v 29 minuti. Po kotu Ibričića je Šoštarič-Karić z glavo ob kamniti domači obrambi zadel za 1:0. Pet minut kasneje bi vodstvo lahko podvojil Kolobarić, a je bil mariborski vratar Jug na mestu. Po njegovem prodoru v 38 minuti pa je to uspelo Jakupoviću, ki je lepo zadel pod prečko za povišanje vodstva.

V 44 minuti je po prekršku Milca sodnik pokazal na enajstmetrovko, ki jo je rutinirano realiziral Ibričić za visoko vodstvo 3:0.

Drugi polčas je Maribor lovil rezultat, Jakupović bi lahko na nasprotni strani vodstvo povišal.

Martinović je v 72 minuti po kotu z glavo znižal na 1:3. Mlakar pa do konca tekme iz dveh priložnosti ni uspel dati gola, s katerim bi se Maribor gostom rezultatsko še bolj približal.

Maribor je vnovič razočaral svoje navijače. Po bledi predstavi v Kidričevem je danes odigral še slabši polčas proti Domžalam. Več kot očitno je, da po enomesečni pavzi novi trener Simon Rožman še ni uspel popraviti igre oziroma izboljšati forme igralcev. Čaka ga veliko dela. V primeru jutrijšnje zmage Olimpije bo zaostanek že težko ulovljivih sedem točk.

Na drugi strani si Domžalčani zaslužijo vse čestitke, še posebej trener Dejan Djuranović. Lahko jim je samo žal, da v takšni formi niso bili že jeseni, saj bi bili med kandidati za naslov državnega prvaka. Tako pa je razlika do Olimpije le nekoliko prevelika.

Danes igrajo še CB24 Tabor-Mura, Olimpija-Koper in Gorica-Bravo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine