5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Kraševci boljši od aktualnih državnih prvakov

Piše: Samo Vidovič

V prvi včerajšnji tekmi sta se pomerila Aluminij in Koper. 

Prvih 22 minut nismo videli praktično nič pred obema goloma. Takrat pa je Flakus Bosilj po podaji Pečnika z desne strani močno streljal pod prečko,  vratar gostov Golubović je s skrajnimi napori žogo odbil v kot.

Koper je zapretil v 33 minuti, Guberac je povratno žogo z leve strani slabo zadel in jo poslal visoko preko vrat.

Drugi polčas je bil boljši. Koper je imel lepo priložnost v 53 minuti,  ko je Parris po solo akciji streljal,  vratar domačih Janžekovič pa lepo obranil.

V 64 minuti je Marinšek s šestnajstih metrov mimo leve vratnice Golubovića, potem pa se je v naslednji minuti Tičič sam znašel pred domačim golom. Janžekovič je njegov strel z nogo odbil.

V 85 minuti je po kotu poskušal še rezervist Bešir, a je streljal mimo gola.

Na koncu je ostalo 0:0, rezultat je realen. Tekma je bila povprečna, z malo lepimi akcijami.

Aluminij je bil nekoliko boljši v prvem, Koper pa v drugem polčasu. V tem delu srečanja so si pripravili nekaj lepih situacij za gol, bili so bližje zmagi. Pustili so boljši vtis kot Aluminij.

Zvečer sta se v Fazaneriji pomerila Mura in CB24 Tabor iz Sežane.

Mura je tekmo bolje začela, Maroša in Karničnik sta v prvih desetih minutah zapretila vratarju gostov Koprivcu, oba sta streljala mimo gola.

Potem pa v deseti minuti prvi resnejši napad in gol gostov. Ndzengue je podal globinsko žogo Stančiču, ki se je otresel Karamarka in rutinirano premagal vratarja Obradovića.

Nekaj minut zatem je Ndzengue z bližine z glavo streljal čez gol. Na nasprotni strani pa Kouter z razdalje prav tako ni bil natančen.

V 42 minuti se Maroša v ugodni situaciji pred golom gostov ni znašel.

Mura do konca polčasa ni uspela izenačiti, gostje so se dobro in organizirano obranili.

Mura je v drugem polčasu močno pritisnila, gol je visel v zraku. Potem pa v 56 minuti hiter protinapad gostov, Kozar je spotaknil Ndzengueja, sodnik Jug je upravičeno pokazal na enajstmetrovko. Krivičić je bil zanesljiv izvajalec.

V 60 minuti je bil Stančič po podaji Krivičića znova prehiter za obrambo Mure, s strelom v dolgi kot je povedel Tabor v vodstvo s 3:0.

Tekma je bila odločena. Murašem je padla morala, po tem golu se niso več uspeli več pobrati. Gostje so brez večjih težav uspeli privesti tekmo do konca.

Mura ni uspela izkoristiti evforije po torkovi zmagi nad Shkendijo. Začetek tekme je bil sicer obetaven. Po prvem prejetem golu pa se je tekma odvila v drugo smer. Predvsem  lahko Muraše skrbi igra ožje obrambe, ki ni bila kos dvojcu Stančič-Ndzengue. To tekmo morajo čimprej pozabiti in se osredotočiti na Ludogorec, s katerim igrajo v sredo v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov.

Sežanci so z zmago presenetili, še bolj z igro. Bili so stabilni v obrambi, nevarni preko hitrih protinapadov. Zmaga s 3:0 jim bo gotovo dala navdih in potrebno samozavest za naslednje tekme. Videlo se je, da so uigrani, taktično so bili odlični.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine