9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Kralji iz Los Angelesa praznih rok iz Calgaryja, Anže Kopitar dosegel gol in podajo

Hokejisti iz Los Angelesa so izgubili obračun v Calgaryju s 3:4. Hrušičan Anže Kopitar je za kalifornijsko ekipo v 20:17 minute prispeval gol in podajo, poleg njega sta zadela še Drew Doughty in Matt Roy. Za kanadsko ekipo so zadeli Milan Lucic, Zac Ronaldo, Sean Monahan in Dillon Dube.

Kralji ostajajo na dnu zahodne konference, naslednjo tekmo pa bodo igrali v noči na sredo, ko bodo gostili rangerje iz New Yorka.

V noči na nedeljo je bilo v severnoameriški ligi NHL na sporedu še deset tekem. Trenutno najboljša ekipa zahodne konference iz St. Louisa je pred domačimi gledalci izgubila proti Torontu z 2:5. Za goste iz Kanade sta po dva gola prispevala Zach Hyman in Auston Matthews, med strelce se je vpisal še Jason Spezza. Za letošnje zmagovalce Stanleyjevega pokala sta zadela Ivan Barbašev in David Perron.

Boston, drugouvrščena ekipa vzhodne konference, je na domačem ledu visoko izgubila proti Coloradu z 1:4. Kosmatinci so resda tekmo odprli z golom Chrisa Wagnerja, nato pa so jih v črno zavili Valerij Ničuškin, Ian Cole, Andre Burakovsky in Gabriel Landeskog.

Vancouver je šele v podaljšku strl odpor Buffala in zmagal s 6:5, zmagoviti gol pa je v četrti minuti podaljška zabil J.T. Miller.

Pittsburgh je slavil v Detroitu s 5:3, uspešni pa sta bili tudi obe floridski ekipi: Tampa Bay je ukanila San Jose s 7:1, Florida pa Columbus s 4:1.

Na domačem ledu so bili uspešni tudi hokejisti Caroline, Nashvilla in Dallasa. Prva so premagali Minnesoto Wild s 6:2, drugi New Jersey Devils s 6:4, tretji pa otočane iz New Yorka s 3:1.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine