1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Kovač: Mnogi so nas že odpisali, čutiti je podcenjevanje

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes v Bologni z drugim obračunom z Belgijo začela drugi del svetovnega prvenstva. Reprezentanti so prepričani, da se lahko uvrstijo na prvo mesto v skupini F, čeprav so jih mnogi že odpisali.

“V odbojkarskem svetu nas podcenjujejo, to je več kot očitno. Prebiram komentarje na odbojkarskih portalih in vidim, da nas ne jemljejo resno. Trdijo, da se bo Brazilija v skupini F sprehodila do prvega mesta, edina reprezentanca, ki jo lahko preseneti, naj bi bila Belgija. A mi imamo drugačna razmišljanja. Vemo, da lahko premagamo vse, tudi Brazilijo,” meni selektor Slobodan Kovač, ki trdi, da je Brazilija le bleda senca ekipe, ki je osvojila olimpijski naslov in ekipe, kakršna je bila še lani.

“Da ne bo pomote, Brazilija je dobra ekipa, a ni odlična. Poškodbe so jim veliko ponagajale, počasi sicer spet postavljajo stvari na svoje mesto, imajo zmagovalni značaj, a vseeno menim, da niso top reprezentanca. Mislim, da ne lažem,” meni Kovač, ki ga je do zdaj na prvenstvu najbolj navdušila ekipa ZDA, takoj za njo pa Italija, ki sicer ima svoje slabosti, a jih skriva predvsem zaradi svojega servisa, Kovač meni, da se ji ni v tej prvini še nihče približal.

Kovač je pohvalil tudi Avstralijo, tretjega tekmeca v skupini F, ki naj ne bi imela veliko možnosti za napredovanje, a bo vsem še kako nevarna. “Fizično je zelo močna. Ima izkušnje na velikih tekmovanjih, igrala je svetovno ligo, zelo je napredovala od lani. A tudi nje se ne bojimo,” je dejal Kovač in potrdil, da se podcenjevanje Slovenije kaže na vseh področjih.

“Pravijo, da so si Italijani naredili slabo skupino, v kateri so imeli še privilegije v razporedu. Zdaj pravijo, da je naša skupina F najslabša. Podcenjevanje se kaže tudi na drugih področjih. V Firencah sem vprašal, zakaj imajo Italijani in Belgijci policijsko spremstvo, da v gneči prej pridejo na trening in tekmo, mi pa je nimamo. Za Italijane so mi rekli, da bi jih teroristi lahko napadli, ker so domačini, za Belgijce pa jih skrbi, ker je Bruselj prestolnica Evrope. Mi pa smo nepomembni. Pa še bi lahko našteval stvari, v katerih se kaže podcenjevanje,” je kar malce ogorčen Kovač, ki pa želi, da njegovi fantje prav v tem vidijo še dodaten motiv.

“Nam take reči ne pridejo do živega, z njimi se ne obremenjujemo. Za nas obstaja samo igrišče in na njem moramo pokazati, kaj znamo. V mislih so nam samo tekme, na drugo se ne fokusiramo. Vemo, kaj moramo narediti, da zmagamo te tri tekme, in to je to,” je dejal junak prve tekme z Belgijo, ki tokrat proti Belgijcem z izidom 3:2 ne bi bil zadovoljen: “V poštev pride le zmaga s 3:0 in 3:1, čeprav tudi po 3:2 ne bi ostali brez možnosti. Ogledali smo si prvo tekmo, vemo, da moramo dobro servirati, popraviti nekaj stvari v obrambi in zaustaviti njihovega prvega napadalca Sama Derooja. Če bomo to storili, bomo zmagali.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine