15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić: Vseeno mi je, ali dosežem 0 ali 40 točk

Slovenska zvezdnika v ligi NBA, Luka Dončić in Goran Dragić, sta sezono odprla nadvse uspešno. Njuni moštvi, Dallas Mavericks in Miami Heat, imata po prvih štirih tekmah po tri zmage, Ljubljančana pa blestita na parketu. Dončić ima po štirih tekmah povprečje 25 točk na tekmo, Dragić pa je pri 19,5 točkah.

 

Dallas Mavericks so sinoči znova dokazali, da bodo letos ekipa, ki bo na močnem zahodu mešala štrene najboljšim. Na gostovanju pri enem od favoritov za najvišja mesta Denverju so zmagali s 109:106, za razliko od prejšnjih tekem, na katerih je izstopal Dončić, pa se je tokrat dobro odrezala celotna zasedba.

Kar devet igralcev je imelo dvomestno število točk, po 14 sta jih zbrala Maxi Kleber in Tim Hardaway mlajši, Luka Dončić pa je v 32 minutah zbral zanj skromnih dvanajst točk, štiri skoke, pet podaj in dve ukradeni žogi. Zadel je pomemben koš dobro minuto pred koncem, v sklepnih trenutkih pa je zgrešil dva prosta meta, ki pa na srečo Dallasa nista imela vpliva na končni razplet.

Dončić je novinarjem po tekmi povedal: “Vseeno mi je, ali dosežem nič ali 40 točk, važno je, da ekipa zmaga. Tokrat smo dokazali, da imamo močno ekipo, da imamo odlične igralce in dolgo klop. Zmagati na tako težkem gostovanju, kot je Denver, ni majhna stvar.”

Pri domačih je s trojnim dvojčkom izstopal Nikola Jokić – 10 točk, 10 skokov in 10 podaj, tretji slovenski igralec v ligi NBA Vlatko Čančar v dresu Denverja pa še vedno ni dobil priložnosti za igro.

Tudi Miami Heat je Atlanto premagal s kolektivno predstavo. Novinec Tyler Herro (29 točk), Jimmy Butler (21) in Goran Dragić (21) so skupaj dosegli 71 od 112 točk Miamija, ob tem pa sta jih po sedemnajst prispevala še Bam Adebayo in Kendrick Nunn.

Za Butlerja je bil to prvi nastop v sezoni, saj je uvodne tri tekme izpustil zaradi rojstva otroka, za 19-letnega novinca pa je bila to predstava kariere. Belopolti branilec je samo v tretji četrtini dosegel 19 točk (met iz igre 5:6, trojke 2:3, proste mete 7:10), kar je več, kot jih je zbral na vseh treh dosedanjih tekmah. S tem je izenačil klubski rekord med novinci; 19 točk v eni četrtini je leta 2003 dosegel le še Caron Butler.

Tyler Herro se je na koncu ustavil pri 29 točkah, s čimer se je približal klubskemu rekordu Dwyanea Wadeja, ki je kot novinec 2004 zbral 31 točk.

Goran Dragić je v 29 minutah dosegel 21 točk (met iz igre 7:12, trojke 5:9) ter s statistiko dodal po tri skoke in podaje.

Miami bo od naslednjih petih tekem štiri igral v gosteh. Čez dva dni ga čaka povratna tekma z Atlanto, nato se bo doma pomeril s Houstonom in po tem odšel na niz treh gostovanj v Denver, Phoenix in Los Angeles.

Dallas bo od naslednjih štirih tekem tri igral doma; najprej proti Los Angeles Lakers, zunaj proti Clevelandu in nato še z Orlandom ter New Yorkom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine