9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Košarkarska liga NBA: Poraz Dončićevega Dallasa v Philadelphii, rekord v Sacramentu

Ekipa Dallas Mavericks je v 39. tekmi sezone severnoameriške košarkarske lige NBA zabeležila 21. poraz. V Philadelphii je morala priznati premoč domačemu moštvu, ki je zmagalo s 106:100. Slovenski zvezdnik v vrstah Dallasa Luka Dončić je v dobrih 26 minutah na igrišču dosegel 14 točk, zbral osem skokov in štiri asistence.

 

Igralec tekme je bil Ben Simmons, ki je zabeležil trojni dvojček, za domačo ekipo je v statistiko vpisal 20 točk, 14 skokov in 11 asistenc. Strelsko je bil pri domačih še bolj razpoložen Joel Emmiid, ki je dosegel 25 točk, zbral pa tudi 12 skokov. Pri Dallasu je bil z 18 točkami najučinkovitejši Wesley Matthews.

Philadelphia je vodila skoraj ves čas tekme, gosti so nekajkrat prišli v vodstvo le v drugem delu druge četrtine. Kljub temu pa so imeli upanje vse do 22 sekund pred koncem. Takrat so zaostajali za šest točk in imeli napad, a je Dončić zgrešil met za tri točke, ki mu tokrat ni šel. Iz osmih poskusov je zadel le enkrat, uspešen je bil le v predzadnji minuti, ko je znižal izid na 97:101.

Naslednjo tekmo bo Dallas igral v ponedeljek, ko bo gostil Los Angeles Lakers.

Za rekord lige NBA so poskrbeli košarkarji Sacramenta in Golden Stata, ki so v medsebojnem obračunu, s 127:123 so ga dobili gostujoči aktualni prvaki lige, skupaj zadeli kar 41 metov za tri točke. Domači so jih zadeli 20, gosti pa 21; doslej se še na nobeni tekmi NBA ni zgodilo, da bi obe ekipi presegli mejo 20 trojk. Doslej je bila rekordna lanska tekma, v kateri sta Minnesota in Cleveland vknjižila 40 trojk (19+21). V metih z razdalje je seveda prednjačil Stephen Curry, ki je v dvajsetih poskusih zadel deset trojk, dosegel pa je kar 42 točk. Na drugi strani je Buddy Hield v 13 poskusih zadel osem metov za tri točke.

Curry se je prebil na četrto mesto vseh časov po številu zadetih metov za tri točke, doslej jih je zadel 2277. Pred njim ostajajo le še Ray Allen (2973), Reggie Miller (2560) in Jason Terry (2282).

James Harden, košarkar Houstona, je bil v Portlandu blizu svojevrstnega dosežka. V prejšnjih petih tekmah je vselej dosegel več kot 40 točk, da bi vnovič dosegel mejo 40 točk, sta mu tokrat zmanjkali dve. Najbrž bo obžaloval zgrešil “zicer” v končnici tekme, ki je dokončno pokopal tudi njegovo ekipo, ki se je po šestih zaporednih zmagah morala sprijazniti s porazom (101:110). Harden je v prvem polčasu dosegel le devet točk, v tretji četrtini pa kar 20. Pri zmagovalcih se je izkazal Jusuf Nurkić, s 25 točkami je bil najboljši strelec svoje ekipe.

Nikola Jokić je bil z 39 točkami in 12 skoki, to je bil njegov najboljši izkupiček v sezoni, najzaslužnejši za zmago Denverja proti ekipi Charlotte Hornets, kar je bil že deseti zaporedni uspeh njegove ekipe na domačem igrišču. Milwaukeeju za uspeh na domačem igrišču proti Torontu ni zadostovalo 43 točk in 18 skokov Giannisa Antetokounmpa, pri gostih sta jih Kawhi Leonard in Pascal Siakam dosegla po 30.

Utah je zmagal v Detroitu, New Orleans kar s 35 točkami prednosti v Clevelandu, San Antonio pa je doma nadigral Memphis.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine