11.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Košarkar Goran Dragić končal sezono NBA

Košarkarji Miamija z Goranom Dragičem so ponoči po slovenskem času izgubili na gostovanju v Philadelphii z 91:104 in se po prvem krogu končnice poslavljajo od lige NBA v sezoni 2017/18. Philadelphia se je v nadaljevanje prebila z izidom 4:1 v zmagah.

 

Na zahodnem delu je to že uspelo tudi branilcem naslova Golden State Warriors, ki so po slavju nad San Antonio Spurs z 99:91 prav tako s 4:1 v zmagah izločili prvake iz leta 2014. Igralci Boston Celtics pa so na peti tekmi Milwaukee Bucks ugnali z 92:87 in povedli s 3:2 v zmagah.

Dragić je na tekmi v Philadelphii dosegel 15 točk, v dresu Miamija pa je bil najbolj učinkovit rezervni center Kelly Oylynyk z 18 točkami in šestimi skoki, pri Philadelphii pa je J.J. Reddick dosegel 27 točk, Joel Embiid pa dvojnega dvojčka – 19 točk in 12 skokov.

Odločilna je bila tretja četrtina tekme v kateri so gostitelji po izenačenju ob polčasu ušli na 80:62 in prednost trdno držali vse do zadnjega piska. Prav v začetku tretjega dela igre je tehnično napako prejel Dragić, ko je udaril Bena Simmonsa po glavi in obenem doživel glasne žvižge občinstva.

Reddick je nato zadel prosti met, v naslednji akciji je Simmons je v naslednji akciji podal do Roberta Covingtona, ki je zadel trojko za povišanje vodstva na 54:48, sledila pa je nova trojka Reddicka in gostitelji so se dokončno odlepili od tekmeca iz Miamija. To četrtino so namreč dobili s 34:20, potem ko je ob polčasu bil izid izenačen na 46:46.

Veselje v Philadelphii je bilo popolno, saj se je ekipa, ki je pred dvema sezonama zabeležila vsega 10 zmag v ligi, prvič po letu 2012 uvrstila v drugi krog končnice.

“Pogodbo sem podpisal leta 2013 in z lastniki smo se pogovorili o strategiji, kako ekipo popeljati višje. Ni nam uspelo takoj, preživeli smo tudi zelo težke čase, vendar niso popuščali, vedeli smo, kaj želimo. Ostali smo močni in se nismo predali. Sedaj žanjemo plodove,” je menil trener Sixers Brett Brown.

Kevin Durant je zbral 25 točk za Golden State Warriors v domači Oracle Areni, kjer so navijači v zaključku trepetali za zmago. Gostje so namreč 57 sekund pred koncem znižali na 93:91, čeprav so nedolgo pred tem domači vodili z dvomestno razliko. Preobrat jim je uspel, četudi na klopi po smrti žene prejšnji teden ponovno ni bilo trenerja Gregga Popovicha.

Varovanci trenerja Steva Kerra so v zaključku obdržali zmago v svojih rokah. Najboljši strelec tekme je bil v vrstah poražene ekipe LaMarcus Aldridge s 30 točkami, dvomestno število točk pa so dosegli le še trije igralci gostov. Warriors se bodo za nastop’ v finalu na zahodnem delu lige pomerili z New Orleans Pelicans.

Boston, ki je s 17 naslovi najboljši klub v zgodovini lige NBA, je ostal v igri in si lahko nadaljevanje izbori v noči na petek po slovenskem času v Milwaukeeju. Al Horford je vpisal 22 točk in 14 skokov za zmagovalce, v vrstah Bucks je bil najučinkovitejši Khris Middleton s 23 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine