9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Koronavirus najbolj razsaja med nogometaši, v Sloveniji en znan primer

Športniki seveda niso imuni na novi koronavirus. Primeri okuženih prihajajo iz vseh športov in koncev sveta, na srečo pa za zdaj ni težjih primerov. V Sloveniji je znan le en primer hokejista Sij Acroni Jesenic.

Prve novice o okuženih s Covid-19 so prišle iz Italije. Trenutno je na seznamu devet nogometašev: Daniele Rugani (Juventus), Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Morten Thorsby (vsi Sampdoria), Dušan Vlahović, German Pezzella in Patrick Cutrone (vsi Fiorentina).

Od nogometašev sta v Angliji okužena Mikel Arteta (trener Arsenala) in igralec Chelsea Callum Hudson-Odoi. V Nemčiji imata koronavirus dva člana Hannover 96 – Jannes Horn in Timo Hübers – ter eden iz Paderborna (Luca Killian), v Španiji pa je okuženih pet članov Valencie, od tega trije nogometaši – Argentinec Ezequiel Garay, Francoz Eliaquim Mangala in Španec Jose Gaya. V nedeljo je bil pozitiven še igralec drugoligaša Elcheja Jonathas de Jesus.

V košarki so znani primeri iz ZDA, Španije in Italije. Rudy Gobert in Donovan Mitchell sta člana Utah Jazz, Christian Wood Detroit Pistons, Trey Thompkins igra za Real Madrid, dva okužena pa prihajata iz Pesara, vendar klub ni sporočil njunih imen.

Med kolesarji so znani trije primeri – Kolumbijec Fernando Gaviria, Rus Dimitrij Strahov in Argentinec Maximiliano Richeze -, v formuli 1 je zbolel eden od članov ekipe McLaren, Španci pa poročajo, da imajo tudi en primer okužbe med judoisti ter pet med rokometaši ekipe iz Malage. Dva rokometaša sta okužena tudi pri francoski rokometni ekipi Chambery.

V Sloveniji je znan le primer enega hokejista z Jesenic, ki naj bi se okužil na gostovanju v Italiji 4. marca. Klub je novico potrdil 12. marca, od tedaj pa so njegovi soigralci v samoizolaciji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine