11.3 C
Ljubljana
sobota, 4 maja, 2024

Koronavirus med nogometaši Olimpije preprečil tekmo, v Muri besni!

Piše: Samo Vidovič

 

V soboto bi se morali odigrati prvi dve tekmi 17.kroga, vendar sta bili obe odpovedani. Tekma med Domžalami in Celjem zaradi goste megle. Dvoboj med Olimpijo in Muro pa zaradi okužbe s koronavirusom nekaterih nogometašev Olimpije. 

Odpoved tekme je razburila Prekmurce, saj je NZS še v soboto zjutraj objavil, da tekma bo. Dve uri pred tekmo pa so iz vodstva Olimpije sporočili, da imajo za tekmo samo dvanajst zdravih nogometašev in predložili odločbe za okužene nogometaše. Vodstvo Mure se je zato oglasilo z izjavo za javnost, v kateri kritizirajo način, na katerega je bila tekma odpovedana.

V nedeljo so bile odigrane preostale tri tekme kroga. V Sežani je Bravo premagal domači CB24 Tabor z 2:0.

Gostje so povedli v 14.minuti, potem ko je bil Križan najvišji v skoku po podaji s prostega strela z desne strani.

Domači so težko prihajali do priložnosti. Prednost gostov bi lahko v 51.minuti povišal Ogrinec, vendar je vratar Koprivec njegov strel z enajstmetrovke obranil.

V 58.minuti je Mavretič zadel prečko, ki je preprečila izenačenje.

Končni izid tekme je v zadnji minuti postavil Maružin, ki je uspešno zaključil protinapad.

Sežanci nadaljujejo negativno serijo. Zadnjih osem tekem so brez zmage, šesto tekmo zapored brez danega gola. V naslednjem kolu jih čaka gostovanje v Kidričevem, z novim porazom se lahko znajdejo celo na zadnjem mestu.

Ljubljančani so svojo slabo serijo petih zaporednih tekem brez zmage uspeli prekiniti. Dvotedenska pavza jim je koristila, očitno so jo dobro izkoristili.

Maribor je v Ljudskem vrtu brez večjih težav ugnal Aluminij s 3:0.

Vijoličaste je v vodstvo v 42.minuti po podaji Sirka povedel Mudrinski. Z močni strelom s šestih metrov je ob neodločnem Kreflu premagal vratarja Janžekoviča.

Sirk je v 78.minuti po predložku Sikoška z leve strani vodstvo utrdil.

V zadnji minuti srečanja je iz enajstmetrovke zašel še Kronaveter. Predtem je Azemović s prekrškom zaustavil Požeg Vancaša.

Maribor je zmagal rutinirano, si ob treh zadetkih pripravil še nekaj priložnosti. Igra je bila všečna, predvsem v drugem polčasu.

Gostje so se do prvega prejetega gola dobro branili. Potem je bilo jasno, da bodo težko prišli do ugodnega izida. Tokrat so kljub nekaterim poskusom v napadu pokazali premalo za ugoden rezultat.

Zvečer sta se na Bonifiki pomerila še Koper in Kalcer iz Radomelj. Zmagal je Koper s 3:2.

Domači so dolgo časa prebijali gostujočo strnjeno obrambno formacijo. Uspelo jim je v 43.minuti, ko se je po kotu in gneči najbolje znašel Novoselec in s štirih metrov “zabil” žogo pod prečko.

Radomljani so izenačili v 52.minuti, prav tako po podaji s kota. Domači branilec Žužek je z glavo nespretno zadel žogo in jo poslal v lastno mrežo.

V 64.minuti bi lahko gostje prišli do popolnega preobrata. Bručić je igral z roko, sodnik Kovačič je pokazal na belo točko. Obenem je rumeni karton pokazal napačnem igralcu Žužku, ki je bil njegov drugi na tekmi, zato je moral iz igre. Strel Cerarja z enajstih metrov je vratar Adam obranil.

V 70.minuti velika priložnost za Koper. Barišić je s polovice sam stekel pred vratarja gostov Veliča, ki je njegov strel obranil. Odbito žogo pa je Vešner Tičič poslal le v prečko.

Tudi tretji gol na tekmi je padel po strelu s kota. Barišić je bil najvišji ob prvi vratnici in znova povedel Koper v vodstvo.

Veselje domačih je trajalo kratko. V 79.minuti je Pogačar z desne strani podal, Guzina pa je s strelom z glavo premagal Adama.

V 81.minuti je bil pri gostih zaradi drugega rumenega kartona izključen Žulj, moči na igrišču so bile spet izenačene.

V 83.minuti protinapad domačih, vse je opravil Barišić, Osuji pa je po njegovi podaji zadel prazno mrežo.

Kopčani so s težko, a zasluženo zmago ostali na vrhu tablice. Znova se jim je odprlo v napadu, mož odločitve je bil Barišić.

Radomljani so se pokazali v zelo dobri luči, pošteno so namučili favorizirane domačine. Žalujejo lahko za neizkoriščeno enajstmetrovko ter prepoceni prejetem tretjem zadetku.

Po nepopolnem 17.krogu sta s 33 točkami v vodstvu Koper in Maribor, Bravo in Olimpija jih imata 27, Mura 22, Celje 21, Domžale 17, CB24 Tabor in Kalcer, 16, zadnji je Aluminij s 15 točkami.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine