3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Koprčani zmagali v gosteh

Piše: Samo Vidovič

Bravo in Koper sta v Spodnji Šiški odigrala prvo nedeljsko tekmo 18.kroga prve lige.  Razmočeno igrišče, na nekaterih delih je stala voda, ni dopuščalo tekoče in kombinatorne igre. Igralci obeh ekip so imeli velike težave pri vodenju žoge, podajah. Veliko je bilo “nabijanja” žoge.

Kljub temu smo videli nekaj priložnosti in tri zadetke.

Koper, ki je bolje odprl tekmo, je povedel v 16.minuti. Colley je z desne strani lepo podal, Osujiju s treh metrov ni bilo težko zadeti mreže domačih.

Bravo je izenačil v 20.minuti. Po kotu z leve strani je Krajinović nespretno posredoval in zadel lastno mrežo.

Gostje so spet povedli v 23.minuti, ko je Barišić ušel pozornosti domače obrambe in s dvanajstih metrov premagal vratarja domačih Josipovića.

V 44.minuti je s prostega strela močno streljal Ogrinec, izenačenje je preprečil koprski vratar Adam.

Bravo je tudi v drugem polčasu poskušal izenačiti. Najbližje temu je bil v 75.minuti Memić, a se je spet  izkazal Adam. Tako kot tudi minuto kasneje, ko se je pred njim znašel Bajde. Ostalo je pri 2:1 za Koper.

Bravo je “pokopala” prva četrtina tekme. Koper je bil v tem delu igre boljši, tudi gol Brava je bolj splet naključja oziroma slabe reakcije koprske obrambe. V nadaljevanju so Ljubljančani zaigrali bolje, imeli svoje priložnosti, toda niso zadeli. Poraz za njih ni tragičen, še vedno so na lestvici tik pod vrhom.

Koper je z novo zmago tudi po tem krogu ostal na prvem mestu. Spet je bil mož odločitve Barišić, odličen je bil tudi vratar Adam, ki je z nekaj lepimi obrambami preprečil izenačenje.

Zvečer je Mura v Fazaneriji gostila Maribor. Gostje so bolje začeli, Žugelj in  Sirk sta imela v prvih desetih minutah dve priložnosti, na nasprotni strani je v 13.minuti zapretil Horvat. V 21.minuti je pred golom gostov poskušal še Kous. Vsi streli so bili nenatančni, tako da vratarjema Obradoviću in Jugu ni bilo potrebno posredovati.

V 25.minuti pa je Karničnik v hitrem teku iz svoje polovice potegnil naprej, izmenjal podajo s Horvatom, potem pa z natančnim strelom z osemnajstih metrov premagal Juga.

Pet minut kasneje je Kous prebil mariborsko obrambo po desni strani, podal povratno žogo Horvatu. Slednji je z odmerjenim strelom v dolgi kot premagal Juga, ki se je žoge le dotaknil.

Maribor je znižal v 32.minuti. Kot na levi strani je izvedel Milec, Voloder pa je vtekel na drugo vratnico in z glavo s petih metrov premagal Obradovića.

Tudi v drugem polčasu smo gledali dinamično, zanimivo tekmo. Vse do 66.minute sicer resnejših priložnosti ni bilo. Takrat pa je Mudrinski lepo sprožil z dvanajstih metrov, Obradović je še lepše obranil.

Do konca tekme so oboji poskušali dati gol. To je v 89.minuti uspelo Maroši, ki je izkoristil podajo Lotriča s prostega strela z leve strani.

Zmaga Mure s 3:1 je zaslužena, s to zmago lahko Prekmurci spet upajo na priključek k vrhu. Predvsem v spomladanskem delu, ko ne bodo več igrali v evropskih tekmovanjih. Sinoči so spet odigrali dobro, tako v obrambi kot napadu. Zaustavili so nevarnega Mudrinskega in ostale mariborske napadalce. V napadu so uspeli realizirati večino svojih priložnosti. To je bil tudi ključ do zmage.

Mariborska serija osmih tekem brez poraza je tako končana. Trener Karanović je doživel prvi prvenstveni poraz, odkar je zamenjal Simona Rožmana. V obrambi so vijoličasti prelahko dobili tri gole, napadalci niso bili pri strelu. Vsi skupaj so pokazali premalo, tako da do pozitivnega izida niso mogli priti. V preostalih dveh tekmah do konca jesenskega dela bodo morali odigrati bolje.

Tekma med Celjem in Olimpijo je preložena in bo odigrana naslednjo sredo. Olimpija ima tako že dve tekmi manj, čaka jo še preložena tekma 17.kroga z Muro.

Lestvica po nepopolnem 18.krogu:

Koper 36, Maribor 33, Olimpija in Bravo 27, Mura 25, Domžale 23, Celje 21, Aluminij 18, CB24  Tabor in Kalcer 16 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine