5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Kopitarju ne gre po načrtih – Los Angeles Kings izgubili četrtič v nizu

Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma z 1:3 izgubilo z Nashville Predators. Anže Kopitar je na ledu preživel slabih 22 minut in na nasprotnikov gol sprožil dva strela.

 

Nashville je do prvega vodstva na tekmi prišel v prvi tretjini z igralcem manj na ledu, zadel je Viktor Arvidsson. Kralji so na začetku druge tretjine izenačili preko Austina Wagnerja, potem pa so gostje v razmaku slabih dveh minut in pol dvakrat zadeli (v 35. in 37. minuti), kar je bil tudi končni izid. Za 2:1 je zadel Craig Smith po podaji Coltona Sissonsa, ki je zadel zadnji gol na tekmi.

Jonathan Quick je zbral 31 obramb, a to ni preprečilo novega poraza Kraljev, ki so na zadnjih 16 tekmah zmagali le dvakrat.

Sissons je do obračuna s kralji na 16 tekmah zbral le eno točko, nato pa na eni dosegel gol in asistenco. “Verjetno je to najboljša tekma, ki smo jo odigrali v zadnjih tednih. Dobro smo se počutili od začetka do konca tekme, vsi smo stopili skupaj in odigrali, kot je treba,” je po tekmi dejal Sissons.

Precej več slabe volje je v taboru Los Angelesa, ki je v zelo slabem nizu. Kings bodo sezono končali z najslabšim izkupičkom po sezoni 2008/09. “Na začetku tekme, ko smo imeli vse pod nadzorom, smo si ustvarili nekaj priložnosti ob igralcu več, a jih nismo izkoristili. V prvi tretjini enostavno nismo imeli dovolj želje. V drugi tretjini smo pokazali več energije. V tretji smo skušali igrati z energijo, toda Nashville je zelo dobra ekipa in nismo je mogli premagati,” je po tekmi dejal trener kraljev Willie Desjardins.

Naslednja tekma kralje čaka že v soboto zvečer, ko bodo gostili ekipo Florida Panthers.

Arizona je s 6:1 in tremi goli Vinnieja Hinostroze premagal Anaheim. Štiriindvajsetletnik je dosegel svoj prvi hat trick, na zadnjih 12 tekmah je zbral 12 točk.

Winnipeg je s 4:3 ugnal Boston, zmago so zrežirali Mark Scheifele z golom in dvema podajama, Blake Wheeler z golom in podajo ter Patrik Laine z dvema podajama.

Tampa je nadoknadila zaostanek treh golov in na koncu s 5:4 porazila Detroit. Steven Stamkos je vpisal gol in podajo ter se izenačil z Vincentom Lecavalierjem po številu golov v dresu Tampe. Oba sta zdaj pri 383. Nikita Kučerov je prispeval dva zadetka, Tampa pa je dosegla 54. zmago.

Washington je bil s 5:2 boljši od Philadelphie, z dvema goloma in asistenco se je izkazal Brett Connolly.

Buffalo je klonil proti Pittsburghu z 0:5, New York Islanders so z 2:1 premagali Montreal, Ottawa je bila z 2:0 boljša od St. Louisa. Minnesota je morala priznati premoč Dallasu z 1:4, San Jose pa Floridi z 2:4.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine