12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Kopitarjevim Kraljem gre resnično za nohte! Že deveti zaporedni poraz!

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL tokrat gostovali v Raleighu in tudi proti Carolina Hurricanes niso prekinili črnega niza. Kralji so namreč izgubili še deveto zaporedno tekmo, gostitelji so slavili kar s 6:1, in so trdno zasidrani na zadnjem mestu zahodne konference.

 

Medtem pa so si Carolina Hurricanes z današnjo zmago povečali upanje na preboj v končnico. Dougie Hamilton je dosegel dva gola in podajo, Teuvo Teravainen pa gol in tri podaje.

Kralji so bržkone vse upe, da bi nadaljevali prvenstvo NHL, že pokopali. Zmagali niso že vse od 7. februarja in so na poti do najdaljšega črnega niza porazov vse od leta 2004, ko so izgubili enajst zaporednih tekem. Edini zadetek za goste je dosegel Dustin Brown, Kopitar pa je v slabih 19 minutah na ledu proti vratom tekmeca sprožil tri strele.

Hurricanes so slavili še šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah in so v vzhodni konferenci na robu končnice, kjer niso igrali vse od leta 2009. “Če bomo tako nadaljevali, imamo lepe možnosti za uvrstitev v ‘playoff’. Pred nami je še 19 tekem in upam, da jih bomo odigrali tako dobro, kot smo februarske,” je po tekmi dejal vratar Petr Mrazek, ki je zbral 22 obramb.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v četrtek, ko bodo v Staples Centru gostili Dallas.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine