11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Kopitarjevi Kralji vendarle prekinili niz porazov

Hokejisti Los Angeles Kings so prekinili niz porazov v severnoameriški ligi NHL. Kralji so davi premagali vodilno ekipo centralne skupine Winnipeg Jets s 4:1. Slovenski as Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem zadetku za preobrat in vodstvo z 2:1.

 

Austin Wagner je kralje popeljal v vodstvo v 13. minuti prve tretjine. A so kanadski gostje izenačili na začetku druge tretjine, ko je bil uspešen Mathieu Perreault.

Kralji so tokrat odgovorili z učinkovito akcijo, v kateri je sodeloval kot podajalec Kopitar. Pod gol se je podpisal Alex Iafallo, ki je pred golom preusmeril plošček Drewa Doughtyja, potem ko je Doughtyju lepo podal Kopitar.

Proti koncu druge tretjine je še drugič na tekmi zadel Wagner za 3:1. Nate Thompson je postavil končni izid 4:1 v izdihljajih tekme.

Kralji kljub zmagi ostajajo na zadnjem mestu ligaške razpredelnice. Naslednja tekma jih čaka v soboto pozno zvečer po slovenskem času, ko se bodo pomerili s tekmeci iz tihomorske skupine San Jose Sharks.

Izkazala sta se tudi vratarja Jonathan Quick je za kralje zbral 27 obramb, prav toliko obramb je imel na svojem seznamu tudi gostujoči čuvaj mreže Connor Hellebuyck. Winnipeg, ki je med najboljšimi ekipami zahodne konference, je vpisal komaj drugi poraz na zadnjih enajstih tekmah.

Začasni trener kraljev Willie Desjardins je po tekmi, na kateri so njegovi varovanci končno dosegli štiri zadetke, pohvalil ekipo: “Veliko stvari mi je bilo všeč. Najbolje je bilo seveda to, da nas ni zmedlo, ko smo prejeli zadetek in smo še naprej igrali čvrsto. Imeli smo dobro obrambo, zaustavljali smo njihov napad, tudi naša tretja tretjina je bila dobra.”

Kopitar se še na četrti tekmi po vrsti ni vpisal med strelce, zato pa je znova bil kreator igre in podajalec. Kopitar je v tej sezoni zbral že 22 točk, 14 podaj in osem zadetkov.

Naslednji tekmec kraljev morski psi iz San Joseja so ponoči s 4:0 odpravili ekipo Minnesota Wild, tudi z obilno pomočjo zanesljivega vratarja Martina Jonesa.

Jones je ubranil 26 strelov nasprotnega moštva ter prvič v tej sezoni vpisal ničlo. To je bil njegov 20. shutout v karieri.

Zgodovino franšize iz Dallasa sta pisala dva vratarja Ben Bishop in Anton Hudobin. Oba sta branila na tekmi, na kateri so domače zvezde z 2:0 odpravile Calgary. Ker niti Bishop, niti Hudobin nista prejela niti enega gola, sta vpisala prvi kombinirani shutout v zgodovini Dallasa, kjer za košarkarsko franšizo Mavericks igra slovenski čudežni deček Luka Dončić.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine