15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Kopitarjevi kralji končnico končali že po štirih tekmah

Hokejisti iz Los Angelesa, kjer igra Slovenec Anže Kopitar, so končali sezono v severnoameriški hokejski ligi NHL. V prvem krogu končnice zahodne konference so jih izločili tekmeci iz Las Vegasa, ki so dosegli štiri tesne zmage, na današnjem zadnjem dvoboju v Staples Centru so slavili z 1:0. Edini gol je dosegel Brayden McNabb v 25. minuti.

 

Kopitar je na ledeni ploskvi preživel 24:21 minute, v tem času pa je sprožil dva strela.

Kralji so imeli v prvi tretjini kar nekaj poskusov, da bi povedli, a je bil pred 18.230 gledalci v Staples Centru Marc-Andre Fleury nepremagljiv, na tekmi je ustavil skupaj 31 strelov in bil bržkone prvi posameznik gostov. Neučinkovitost se je kraljem maščevala v drugem delu tekme, saj je Vegas pritisnil na plin že od prve minute naprej. Proti svojemu nekdanjemu moštvu je zadel Brayden McNabb.

Čeprav so bili kralji od vitezov boljši v razmerju strelov z 31:21, pritiska niso znali unovčiti. Vratar domačih Johnatan Quick je ubranil 20 strelov, enega pa spustil mimo sebe. Kralji so v tej seriji zmogli le tri gole, predvsem je manjkala učinkovitost napada, saj je Kopitar v tej seriji dosegel zgolj en gol, Dustin Brown in Tyler Toffoli pa nobenega.

Toffoli se je na tej tekmi tudi poškodoval, v obraz mu je priletel plošček, zaradi krvavitve je zapustil ledeno ploskev, oskrbeli so ga s šivi in po desetih minutah se je vrnil v igro. A tudi to ni bilo dovolj za razpoloženega Fleuryja, ki je vknjižil že 66. zmago v končnici, s čimer je prehitel legendarnega Dominika Hašeka na 11. mestu večne lestvice vratarjev.

Zlati vitezi so postali prvo moštvo NHL, ki se je v uvodni sezoni tekmovanj uvrstilo v naslednji krog brez poraza.

Na sporedu sta bili še dve tekmi: na drugi tekmi zahodne konference je Winnipeg v gosteh premagal Minnesoto z 2:0 in vodstvo v zmagah povišal na 3:1, na edinem dvoboju vzhodne konference pa je Washington v gosteh po podaljšku ukanil Columbus in izid v zmagah znižal na 1:2.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine