11.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Kopitarjev gol za zmago kraljev nad Edmontonom

Hokejisti Los Angelesa so dosegli deveto zmago v novi sezoni severnoameriške lige NHL. V domači dvorani so davi s 5:1 premagali vodilno ekipo pacifiške skupine Edmonton. Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je 15. minuti poskrbel za vodstvo kraljev z 2:0 in dosegel svoj sedmi gol v sezoni, s 15 podajami pa je skupaj pri 22 strelskih točkah.

Že v drugi minuti je kralje v vodstvo popeljal Taylor Toffoli, ki je tri minute pred koncem poskrbel tudi za končni izid. V prvi tretjini sta na 3:0 povišala Kopitar (15.) in Jeff Carter (20.), ki je statistiki dodal tudi dve podaji.

Gostom je upanje vrnil Connor McDavid (21.), Michael Amadio pa je v svojem jubilejnem 100. nastopu v ligi NHL v 32. minuti dosegel gol za 4:1. Kar tri podaje je tokrat vpisal Drew Doughty.

“Želimo si, da bi bilo vsakemu tekmecu v naši dvorani težko. Ta dvorana je bila v preteklosti že taka in želimo si, da taka spet postane. Skušamo zgraditi temu primerno okolje,” je po tekmi povedal trener Los Angelesa Todd McLellan. “Tekmo smo izgubili v prvi tretjini. Zelo zgodaj so trikrat zadeli. V nadaljevanju smo našli svoj ritem, a naših napak nismo več uspeli popraviti,” pa je po porazu razmišljal McDavid, ki se je že na deveti tekmi zaporedoma vpisal med strelce.

“Pokopal nas je gol nekaj sekund pred koncem prve tretjine, ko smo že imeli svojo igro in obvladovali plošček. A tudi to je le pokazatelj, da danes nismo bili dovolj dobri,” pa je prepričan trener Edmontona Dave Tippett.

Po prostem večeru Kopitarja in druščino v domači dvorani čaka obračun z Arizono. McLellan si seveda želi novo zmago, saj Los Angeles kljub zmagi ostaja na zadnjem mestu zahodne konference. Že zdaj ekipo od mest, ki vodijo v končnico, loči sedem točk in na vrsti je že obdobje, ki bo določene ekipe popolnoma oddaljilo od boja za drugi del. In prav zmaga nad Arizono, drugouvrščeno ekipo pacifiške skupine, bi bila potrditev, da vsaj v domači dvorani kralji v nadaljevanju lahko računajo na dober izkupiček.

Skupaj je bilo ponoči na sporedu kar 13 tekem. Vodilna ekipe vzhoda in lige Washington je počival. Na zahodu pa je po porazu Edmontona vodstvo na lestvici prevzel St. Louis. Ta je bil v domači dvorani s 5:0 boljši od Calgaryja. Dva gola je dosegel Oskar Sundqvist, Zach Sunford pa je golu dodal tudi tri podaje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine